Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Η ''ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ'' ΩΡΑ


Η γνωστή Κυβερνητική ιστοσελίδα έδρασε και πάλι. Πιστή στον Κυβερνητικό συνδικαλισμό και αντιλαμβανόμενη ότι η «εκλεκτή» συνδικαλιστική ομάδα της χάνει το έδαφος από τα πόδια της, φρόντισε να συνδράμει από τώρα τους εκλεκτούς της, ώστε όταν έλθει η ώρα της Γενικής συνέλευσης να είναι τα πράγματα λιγότερο επώδυνα...



Αυτή τη φορά όμως έχει δίκιο ... Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αν αναλύσουμε, όπως ισχυρίζεται, τα μέχρι σήμερα «κατορθώματα» της προηγούμενης διοίκησης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, όλοι εμείς που αμφισβητούμε τα «κατορθώματά» της είμαστε απλά ... τρομοκράτες και λαϊκιστές και θα πρέπει να πάμε ... σπίτια μας...
Ας δούμε λοιπόν κατάματα την «αλήθεια» και ας αφήσουμε τον κλάδο στα ... ίδια χέρια που τον διοίκησαν μέχρι σήμερα και που μας έφεραν ... ευδαιμονία και ανάπτυξη!
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ ... που δεν πληρώθηκαν, πήγαν για το πρωτογενές πλεόνασμα του Κράτους και γι αυτό θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που συμβάλαμε ουσιαστικά σ’ αυτό ... Γι' αυτό και δεν αντέδρασε κανείς από τον ΠΦΣ ... Συνεπώς το κράτος δεν μας χρωστά και όσοι πιστεύετε το αντίθετο... πλανάσθε πλάνην οικτρά!
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πήγαν όλα στα πολυκαταστήματα, αλλά μόνο κάτι ... «λιμά», τα επονομαζόμενα και light κατά την καθομιλουμένη! Αυτό άλλωστε είχε διαβεβαιωθεί από την τελευταία διοίκηση και αυτό έγινε. Όλα τα υπόλοιπα που βλέπουμε στα ράφια τους είναι απλά ... αντικατοπτρισμός!
Το ποσοστό κέρδους του φαρμακείου –γνωστό και ως ποσοστό κόκκινης γραμμής- δεν μειώθηκε! Άλλωστε γι΄αυτό υπήρξε απόλυτη διαβεβαίωση από τον πρώην πρόεδρο του ΠΦΣ και εφησυχασμός από την διοίκηση ... τοποθετώντας μάλιστα και μια φαρδιά ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ! Όσα λέγονται για το αντίθετο είναι απλές κακοήθειες και λαϊκισμοί και αν δεν το πιστεύουμε είμαστε κακόβουλοι και ... Τσιπραίοι!!!
Ο τζίρος του φαρμακείου που πέφτει συνεχώς και η απομείωση των αποθεμάτων μας δεν οφείλεται στις συνεχείς μειώσεις των φαρμάκων που γίνονται κάθε τρείς και λίγο, αλλά στην νοοτροπία που μας δέρνει ... να θέλουμε να έχουμε αποθέματα φαρμάκων στα φαρμακεία μας. Άλλωστε μας είχαν προειδοποιήσει ... «αφήστε τα φαρμακεία σας ... χωρίς φάρμακα» έλεγαν!
Οι παρακρατήσεις και οι κατασχέσεις δεν έχουν σχέση με την Κυβερνητική πολιτική ούτε με το σύστημα που διοικεί την χώρα. Αποτελεί δική μας κακοδιαχείριση και .... καλά να πάθουμε.... Ας προσέχαμε! Άλλωστε και γι’ αυτό υπήρξε προειδοποίηση: «ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ»!
• Το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων είναι ... ευχής έργον. Γι’ αυτό και ο ΠΦΣ δεν κουνήθηκε ούτε για το θεαθήναι. Όποτε θέλουμε ανοίγουμε και όποτε θέλουμε ... κλείνουμε. Δεν είμαστε δεσμευμένοι πίσω από τον πάγκο, αν έχουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο! Τώρα αν δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε γιατί δεν έχουμε ... στον ήλιο μοίρα, δεν μας φταίει κανείς ... Ας είχαμε!
• Τα φαρμακεία που μπορούν να συστεγαστούν με άλλα καταστήματα (να απορροφηθούν από άλλα καταστήματα είναι η σωστή φράση) είναι και αυτό ένα επίτευγμα που ακόμα δεν έχουμε συλλάβει. Καταργήθηκαν και οι αποστάσεις ... τι άλλο θέλουμε; Πλήρης αποδιοργάνωση μεν, αλλά τα καλά ... έπονται πάντα της καταστροφής!
• Η κατάργηση ουσιαστικά των πειθαρχικών συμβουλίων και κατ’ επέκταση των συλλόγων έγινε μεν με υπόδειξη του προέδρου του ΠΦΣ, αλλά αυτό αποτελεί ύψιστη υπηρεσία στον κλάδο αφού με αυτόν τον τρόπο ο καθένας συμπεριφέρεται ελεύθερα χωρίς συλλογικές ... καταπιέσεις... Δεν πάει και πολύς καιρός άλλωστε που ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του ΠΦΣ είχε δημοσίως δηλώσει ότι η μόνη επιδίωξή του είναι ... «να μην έλθει ο Τσίπρας στα πράγματα»...
Αυτά είναι κάποια από τα λαμπρά «κατορθώματα» της προηγούμενης διοίκησης του ΠΦΣ, που έχει κάθε λόγο να ξαναζητά την στήριξη του εκλεκτορικού σώματος, ώστε να συνεχίσει την ... δράση της.
Έχει έμπρακτα και όλη την βοήθεια των Κυβερνητικών παραγόντων που ... αγωνιούν για να ξαναδούν στα υψηλά πόστα του φαρμακευτικού κλάδου τον «τρομερό» φίλο τους, για να συνεχιστεί η καλύτερη συνεργασία (όπως οι ίδιοι δήλωσαν) που έγινε ποτέ μεταξύ Κυβέρνησης και προέδρου συνδικαλιστικού οργάνου και δεν μένει τίποτα άλλο από την θετική ψήφο των εκλεκτόρων ....
Έχουμε χρέος λοιπόν να στηρίξουμε την επανεκλογή όλων όσων μας ... διευκόλυναν στον ... κατήφορο, γλυτώνοντάς μας από ανηφόρες και κουραστικές καταστάσεις ανάπτυξης...
Μετά λοιπόν από όλα τα παραπάνω, αλλά και άλλα πολλά που συνέβησαν κατά την προηγούμενη τριετία (υποδαύλιση κινητοποιήσεων, δηλώσεις τους για ... αντισυμβατικές συμπεριφορές των μελών μας και όχι του ΕΟΠΥΥ (!!!), απίστευτα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα για χρονιές που έρχονται με αυξήσεις τζίρων, προσωπικές επαφές με υπουργούς κ.λ.π.) κυρίως όμως τον απόλυτο εφησυχασμό που μας επέβαλαν οι ... «πρώην», αντιλαμβανόμαστε ότι επιβάλλεται η συνέχιση της δράσης της φιλοκυβερνητικής ομάδας του κλάδου ....
Στηρίξτε τους .... είναι η κρισιμότερη ώρα .... όπως αναφέρεται σε κείμενο της φιλοκυβερνητικής ιστοσελίδας...
Για την Κυβέρνηση προφανώς!

Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία