Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΕΙΑ


Την εύκολη λεία αποτελούν αυτοί που δεν αντιδρούν ποτέ ή που η όποια αντίδρασή τους εξαντλείται σε φραστικά παρακάλια και ... δήθεν φοβέρες.


Παρακολουθώ έναν λαό και μαζί με αυτόν τον κλάδο μου, να έχει ... παραδώσει τα όπλα και να έχει αφεθεί στο πεπρωμένο του με την αιτιολογία, ότι ... δεν υπάρχει άλλη λύση! 



Είναι ακριβώς αυτό που έχουν επιτύχει όσοι έχουν «επωμιστεί» την σωτηρία της πατρίδας και που ... εντελώς τυχαία είναι οι ίδιοι που μας οδήγησαν στο σημερινό ... αδιέξοδο : Να επιβεβαιώνουν τους εαυτούς τους ως ... «αναντικατάστατοι»!

Γνωρίζω όμως ότι ...



... «ΟΥΔΕΙΣ αναντικατάστατος» και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν κυρίως αυτοί που για προσωπικούς και μόνο λόγους υπερθεματίζουν για το αντίθετο, φθάνοντας μέχρι την κομματική υποταγή. 

Είναι αδιανόητο να έχει επιβληθεί η κρατική λεηλασία των Ελληνικών νοικοκυριών, να έχει καταλυθεί το σύνταγμα, να έχουν λοιδορηθεί από τους ίδιους τους κυβερνώντες όλοι οι Έλληνες σύμφωνα με το Παγκάλιο δόγμα ... «μαζί τα φάγαμε», να έχουμε χάσει το μέτρημα των ωρών εργασίας μας αφού ο κανιβαλισμός έχει κυριεύσει κάθε έννοια επιβίωσης, και εμείς οι ... υπερήφανοι Έλληνες με την απίστευτη ιστορία που χάνεται στα βάθη του χρόνου ... να έχουμε ΟΛΟΙ αποκτήσει το βλέμμα της αγελάδας που βλέπει τα τραίνα να περνούν...

Περιδιαβαίνοντας τελευταία αραιά και που στο διαδίκτυο, ανακαλύπτω καταστάσεις απείρου κάλους, οι οποίες καλλιεργούνται από άτομα που όπως φαίνεται (δεν εξηγείται αλλιώς) βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Δεν κάνω λόγο για τα γνωστά τηλεοπτικά κανάλια και άλλα μίντια που έχουν αναλάβει ως εργολαβία να επικροτούν με κάθε τρόπο τα κυβερνητικά «κατορθώματα», διότι επειδή έχω αποφασίσει να προστατεύσω τον εαυτόν μου από εμφράγματα και λοιπές ψυχολογικές καταστάσεις ... δεν τα παρακολουθώ .

Αναφέρομαι σε ... «τυχαία» άρθρα που ... δένουν με την προσπάθεια μεθόδευσης της επόμενης ημέρας... Είναι ακριβώς όπως το ... «χάπι της επόμενης μέρας». Το παίρνεις για να προλάβεις ανεπιθύμητες ενέργειες ... και εν προκειμένω παρενέργειες από «μεθοδεύσεις» που χρειάζονται προσπάθεια, μεγάλη προσοχή στις κινήσεις και καλή γνώση της ψυχολογίας αυτών στους οποίους απευθύνονται...

Αναίμακτα λοιπόν, χωρίς ΚΑΜΙΑ αντίδραση, «καταπίνουμε» αμάσητα κάθε τι που μας σερβίρουν ... ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ όλοι αυτοί έχουν αναλάβει δήθεν την ... σωτηρία μας. 

Επιβολή απίστευτων και άδικων φόρων που φθάνουν στο σημείο να πληρώνεις στο κράτος ενοίκιο για το σπίτι που έφτιαξες ή το χωράφι που απέκτησες και που τελικά δεν σου αποδίδει κανένα εισόδημα.

Παρακρατήσεις και κατασχέσεις περιουσιών παρόλο που το αφερέγγυο κράτος χρωστά ληξιπρόθεσμες οφειλές πολλών ετών. Εδώ φθάσαμε στο σημείο ένας από τους πιο ειλικρινά φορολογούμενους κλάδους, οι φαρμακοποιοί, να μην μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα αν δεν ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ πρώτα τα ρυθμισμένα χρέη τους ενώ το κράτος να μην εξοφλεί προς αυτούς τα δικά του χρέη... 

Και όλο αυτό το σκηνικό να παρουσιάζεται από την μεθοδευμένη τακτική των μίντια ως ... πρωτογενές πλεόνασμα! Ένας μύθος για ένα μέγεθος που δεν υπάρχει σε κανένα ... λογιστικό πρότυπο ούτε μετριέται από οποιοδήποτε οικονομετρικό στατιστικό μοντέλο πουθενά στον κόσμο! Ένα δήθεν «πλεόνασμα» στα κρατικά ταμεία υπέρ των δανειστών, που προέκυψε από την κατάργηση των κοινωνικών υπηρεσιών αφήνοντας, όπως όλοι ξέρουμε, απλήρωτους τους πάντες: προμηθευτές δημοσίου, αναμένοντες επιστροφές φόρου, νοσοκομεία, σχολεία, ΑΕΙ, συνταξιούχους αναμένοντας το εφάπαξ κ.ά. Είναι πασιφανές ότι και εγώ θα μπορούσα να δημιουργήσω για το φαρμακείο μου τεράστιο πλεόνασμα αν δεν ... πλήρωνα κανέναν προμηθευτή μου!!! 

Από την άλλη συνεχίζεται η κατασυκοφάντηση των πάντων και η μεθοδευμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από ... μαέστρους του είδους.
Πριν από λίγες ημέρες σε έναν νομό της Ελλάδας ανακοινώθηκαν τα ... «ευρήματα» που προέκυψαν από ελέγχους που έγιναν στα φαρμακεία της περιοχής. Και παρουσιάστηκαν έτσι ώστε να κατηγορηθεί γενικά ο φαρμακοποιός ως ο υπαίτιος μιας κακοδιαχείρισης και παρανομίας για την οποία πρέπει να πληρώσει .... 

Χιλιάδες συνταγές στα φαρμακεία, ανέφερε το ρεπορτάζ, με ναρκωτικά φάρμακα, χωρίς να διευκρινίζεται ότι τα δήθεν ... ναρκωτικά ήταν απλά ηρεμιστικά και ότι οι συνταγές και σωστά γραμμένες ήταν από τους ιατρούς και σύννομα καταχωρημένες από τους φαρμακοποιούς! Τι ήθελαν δηλαδή οι ρεπόρτερς ... να έμεναν οι ασθενείς χωρίς φάρμακα; Οι απλοί πολίτες όμως εισέπραξαν ότι οι φαρμακοποιοί είναι παράνομοι διακινητές ... ναρκωτικών και αυτό ήταν η ... μεγάλη επιτυχία των μίντια!

Όπως επίσης τα πηχαία γράμματα των τίτλων εφημερίδων και άλλων μίντια για το τεράστιο σκάνδαλο των φαρμακαποιών σε περιοχή της Ελλάδας που εκτελούσαν συνταγές .... πεθαμένων!!! Και ερωτώ τους παντογνώστες αρθρογράφους και ... τηλεδικαστές: Αυτές τις συνταγές ποιός τις επέτρεψε να γραφούν και από ποιούς εγράφησαν; Οταν το ίδιο το πολυδιαφημιζόμενο ηλεκτρονικό σύστημα επιτρέπει την συνταγογράφηση των ... πεθαμένων και οι ιατροί εκτελούν το καθήκον τους ... οι φαρμακοποιοί ευθύνονται που δεν έχουν ... μαντικές ικανότητες;

Αμ το άλλο το εκπληκτικό άρθρο δημοσιογράφου που για ένα ... υπερεπείγον μη συνταγογραφούμενο φάρμακο έψαχνε την Δευτέρα το απόγευμα φαρμακείο ανοιχτό από το Κουκάκι μέχρι το κέντρο των Αθηνών, και επειδή δεν έβρισκε θεώρησε ως λύση να ...μπουν τα ΜΥΣΥΦΑ στα ... σούπερ μάρκετ.. τί να πεις; Κατ΄αρχάς το ... υπερεπείγον του πράγματος για φάρμακο μη συνταγογραφούμενο που η ίδια η Κυβέρνηση έχει απαξιώσει ως φάρμακο, δεν πείθει!!! 

Κατά δεύτερον ... Δευτέρα απόγευμα να μην βρίσκει διημερεύον φαρμακείο, όταν πλέον με τα καμώματα της Κυβέρνησης στο θέμα του ωραρίου φαρμακείων τα περισσότερα ανοίγουν κατά το δοκούν, είναι όχι μόνο ψευδές αλλά τελείως υποκριτικό! Άσε δε που τα εφημερεύοντα φαρμακεία ήταν στο πόστο τους αφού ακόμα υποχρεούνται σε εφημερία παρόλο που η προσωπική μου άποψη είναι ότι, σε ωράρια ανοικτά που ο καθένας ανοίγει και κλείνει όποτε θέλει, δεν μπορεί να υφίσταται υποχρέωση διημέρευσης... Γιατί εκ του νόμου η υποχρέωση εφημερίας υπάρχει ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΚΛΕΙΣΤΑ!

Κατά τρίτον, το γεγονός ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος προτείνει ως λύση να μπούν τα φάρμακα αυτά στα σούπερ μάρκετς, τα οποία όπως είναι γνωστό….. δεν διανυκτερεύουν, ακυρώνει το ... υπερεπείγον του σεναρίου του.... Γιατί το «υπερεπείγον» δεν μπορεί να αφορά μόνο….. τα απόγευμα μιας κάποιας Δευτέρας.... αλλά κάποιο βράδυ ή κάποιες αργίες που τα σούπερ μάρκετς σίγουρα θα τα βρει κλειστά!

Είναι προφανές ότι η «μεθόδευση» κάθε πράξης που γίνεται εις βάρος ένα κλάδου, πολύ δε περισσότερο ενός λαού, απαιτεί όχι μόνο εξειδίκευση αλλά και ειδικούς ... ταλιμπάν που μπορεί να είναι από απλοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης, μέχρι υποτακτικοί συνδικαλιστές των υπό διωγμό κλάδων...

Σήμερα στην Ελλάδα γίνεται μια άνευ προηγουμένου κοινωνική καταστροφή , μια λεηλασία δημόσια και ιδιωτικής περιουσίας και μια βάρβαρη αναδιανομή εισοδημάτων και περιουσιών εναντίον της συντριπτικής πλειονότητας των ανθρώπων...

Απέναντι σε αυτό δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς... πολύ δε περισσότερο όταν δεν πλήττεται μόνο η ύπαρξή μας αλλά και η αξιοπρέπειά μας.

Και κυρίως θα πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε η εύκολη λεία ούτε σαν κλάδος ούτε σαν λαός... Γιατί διαφορετικά θα έχουμε αυτοκαταργηθεί...


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ