Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Αθήνα 8-8-2014



Η αδράνεια είναι πολύ μεγάλο ελάττωμα, όπως επίσης και η προχειρότητα.
Η γνωστή κυβερνητική ιστοσελίδα των φαρμακοποιών που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, προσπαθεί με κάθε τρόπο, κατά πάγια τακτική της να κάνει το μαύρο – άσπρο, υπέρ του εκλεκτού της παρέας. 
Δεν  την  απασχόλησε  ποτέ  η  μεγάλη καθυστέρηση   στην   επικύρωση   των εκλογών    από    την      κυβέρνηση      και       δεν        μπόρεσε             να




καταλάβει ότι ο φαρμακευτικός κλάδος δεν είναι παράρτημα κυβερνητικών ή κομματικών ομάδων. Στη τελευταία ανάρτηση , οι διαχειριστές της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι ουσιαστικά η συνάντησή μου με τον Πρόεδρο των οπτικών ήταν η αιτία να χάσουμε την ύλη που χορηγούσαμε μέσα από τα φαρμακεία μας και αφορούσε τα υγρά φακών επαφής και τους φακούς επαφής. 
Αποκρύπτουν προφανώς ή δεν θέλουν να θυμούνται ότι ο νόμος που απαγορεύει την διακίνηση των προϊόντων αυτών από τα φαρμακεία χωρίς οπτικό, υφίσταται από το 2012, και ότι τελευταία κάποιοι συνάδελφοι έχουν παραπεμφθεί στο αυτόφωρο από οπτικούς. Αγνοούν επίσης ότι την συνάντηση την ζήτησε ο Πρόεδρος των οπτικών , ο οποίος μου κατέστησε σαφές ότι η μη εφαρμογή του Νόμου, θα επιφέρει όχι μόνο κυρώσεις στους παραβάτες αλλά και σύγκρουση των δύο κλάδων. 
Προτιμούν βεβαίως να παραμένει εν ισχύ ο νόμος με τον κίνδυνο να ακολουθήσει μπαράζ κυρώσεων εναντίον μας, και να συμπεριφέρονται όπως η στρουθοκάμηλος κρύβοντας το κεφάλι της στην άμμο για να μην βλέπουν το πρόβλημα. Κρυβόμενοι πίσω λοιπόν από το πρόβλημα και μη αντιμετωπίζοντάς το , γίνονται οπαδοί της «αρπακωλιάς» και του ωχαδερφισμού. 
Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται κρύβοντάς τα κάτω από το χαλί, αλλά παίρνοντας μέτρα και αποφάσεις. 
Εν προκειμένω λοιπόν, μπορεί να αρκούνται στη μη εφαρμογή ενός υφιστάμενου νόμου, αλλά αυτό δεν αποτελεί ορθή διαχείριση του προβλήματος. Όσοι έχουν ευθύνη για τον κλάδο δεν μπορούν να ακολουθούν αυτή την τακτική για αυτό άλλωστε μαζί με τον κ.Σοφιανόπουλο ζητήσαμε άμεση συνάντηση επιτροπής του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΦΣ με τους καθ’ ύλη αρμόδιους Υπουργούς ώστε να λύσουμε το θέμα και όχι να το παραπέμψουμε στις καλένδες.

Κ. Λουράντος