Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ο ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΚΑΙ Η ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ

Θα γελούσαν και τα τσιμέντα ακόμα με τη δήλωση του κ. Θεοδοσιάδη πως επιδιώκει κινητοποιήσεις που θα ενοχλούσαν την τρόικα και την κυβέρνηση, αν ο κλάδος δεν βρισκόταν σε οριακό σημείο ανοχής του συνδικαλιστικού τσαρλατανισμού των παλαιών ηγητόρων του Π.Φ.Σ.
Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να μην σχολιαστεί το γεγονός, πως μάλλον ο κ. Θεοδοσιάδης ξεκίνησε πρόσφατα το κάπνισμα (εξ’ ου και η αναφορά σε ταμπακιέρες) και θολωμένος απ’ τη νιρβάνα του καπνού, οραματίζεται ωτακουστές δημοσιογράφους οι οποίοι εντυπώνουν μόνο τις προτάσεις του και όχι τις αντιρρήσεις των άλλων και χωρίς να έχει γίνει κάποια ψηφοφορία τις εκλαμβάνουν ως προτάσεις οργάνου και τις δημοσιεύουν επίσημα. Οι ίδιοι πάλι αυτοί παράξενοι δημοσιογράφοι, τυχαία πάλι, δεν τον ρωτούν αργότερα, όταν τελειώνει τις δηλώσεις του on camera για ποιο λόγο δεν αναφέρεται σε κινητοποίηση στις 10.07. αλλά παραπέμπει σε αγώνες στις καλένδες του Σεπτέμβρη.

Η φαιδρότητα όμως δεν σταματάει εδώ. Εμφανίζεται ως υπεύθυνη συνδικαλιστική εκπροσώπηση η κακόγουστα σκηνοθετημένη φάρσα της παράστασης στο Βορίδη, όπου σε ανακοίνωση τετελεσμένων με το γνωστό ειρωνικό και εγωπαθές ύφος του υπουργού μας, το μόνο που κατάφερε είναι να ψελλίσει χλιαρές, ως συνήθως, παραπονιάρικες κορώνες σε άλλον έναν κομματικό δήμιο του κλάδου μας. Επί του θέματος αυτού άλλωστε έχουμε τοποθετηθεί αμφότεροι και με δημόσια δήλωση και στην άτυπη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. που διεξήχθη μετά την προαναφερόμενη θεατρική παράσταση.



Ο κ. Θεοδοσιάδης εκτιμά πως παραμένει μεγαλόψυχος σε αντίθεση με τους μικρόψυχους, συνετός σε αντίθεση με τους δήθεν αγωνιστές, υπεύθυνος σε αντίθεση με τους μπαχαλάκηδες. Ο συνετός ‘επαναστάτης’ αποκρύπτει όμως πως ούτε τη συνάντηση των προέδρων του Σαββάτου ήθελε, ούτε και τη συγκέντρωση όλων των φαρμακοποιών της χώρας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, σε πρόταση που του έγινε από τον κ. Λουράντο. Ήθελε απλά με στρακαστρούκες να κάνει Πάσχα. Πάσχα χωρίς αρνί δεν γίνεται κ. Θεοδοσιάδη και εσείς το αρνί που λέγεται φαρμακευτικός κλάδος το έχετε σουβλίσει επανειλημμένα τα τελευταία 4 χρόνια. Ο κλάδος αρνείται το ρόλο του σύγχρονου Αθανάσιου Διάκου σκηνοθετημένο από τον Πήλιο Γούση. Για τις προτάσεις σας ουδέν σχόλιο, άλλωστε ούτε σε ψηφοφορία δεν επιδιώξατε να τεθούν. Στο θέμα όμως του ωραρίου, έχετε άραγε αντιληφθεί πως η πρότασή σας οδηγεί στη θεσμοθέτηση του 24ωρου εβδομαδιαίου φαρμακείου και μάλιστα με βούλα Π.Φ.Σ.;
Που να βρείτε χρόνο για τέτοιες αναλύσεις και λεπτομέρειες κ. Θεοδοσιάδη, εσείς ασχολείστε μόνο με την κοινή μας περπατησιά. Και επειδή σας βλέπουμε λίγο ανήσυχο, να σας ξεκαθαρίσουμε πως εμείς δεν ακολουθούμε το δρόμο των δήθεν ανεξάρτητων που μετά τις εκλογές διαγκωνίζονται να ξαναμπούν στο παραταξιακό μαντρί, αυτές είναι δικές σας πατέντες και σας το αναγνωρίζουμε ανεπιφύλακτα. Να γνωρίζετε όμως πως η κοινή μας περπατησιά θα εξακολουθήσει και θα ενταθεί έως ότου εισέλθετε συνδικαλιστικά στο ιστορικό χρονοντούλαπο μαζί με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που αυθεντικά εκπροσωπείτε.
Αυτά απλά και μόνο γιατί είναι προφανές πως η όψιμη προεδρική σας φαγούρα σας οδηγεί για άλλη μία φορά να ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη.


Λουράντος Κωνσταντίνος     Σοφιανόπουλος Ανδρέας
Πρόεδρος Φ.Σ. Αττικής            Πρόεδρος Φ.Σ. Αχαΐας