Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΑ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
Ν.Π.Δ.Δ. 
Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου - 104 36 ΑΘΗΝΑ, 
ΤΗΛ. 210 5220955 
ΦΑΞ. 210 5220721 – Email: grfsa@otenet.gr


ΑΘΗΝΑ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014


ΠΡΟΣ ΜΜΕ

Η κυβερνητική πολιτική εξαθλίωσης στο χώρο του φαρμάκου συνεχίζεται. Με αιφνιδιαστικό άρθρο σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που συζητείται σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καταργούνται ουσιαστικά τα Πειθαρχικά Συμβούλια των Φαρμακευτικών Συλλόγων, αφήνοντας ελεύθερη την ασυδοσία και την οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά να αλώσει ότι έχει απομείνει ακέραιο στον κλάδο μας.




Ενώ μέχρι σήμερα στα Πειθαρχικά Συμβούλια προεδρεύει εν ενεργεία δικαστικός (Πρωτοδίκης ορισμένος από τα κράτος), με αυτό το άρθρο αντικαθίσταται, με διορισμένο υπάλληλο της Περιφέρειας και χρέη Δικαστού αναλαμβάνει ο πρόεδρος του εκάστοτε Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος θα πρέπει να παραπέμπει κατά την κρίση του, να συντάσσει κατηγορητήρια, να αντιμετωπίζει δικηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, να γνωρίζει όλους τους νόμους και να αποδίδει δικαιοσύνη.
Είναι ντροπή για μια κοινωνία που ενώ δηλώνει ότι θέλει να εφαρμόζει τους δημοκρατικούς θεσμούς, να τους καταργεί.
Οι πολίτες της χώρας θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι αν νομοθετηθεί αυτό το άρθρο, η οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά των φαρμακοποιών θα είναι πλέον εκτός της ευθύνης των φαρμακευτικών συλλόγων.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Κωνσταντίνος Λουράντος            Ηλίας Γιαννόγλου