Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΦΣ

Αθήνα 30 Ιουνίου 2014


Προς Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Εκφράζοντας τις ανησυχίες της παράταξής μας, οι οποίες προφανώς δεν είναι μόνο δικές μας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η «νόμιμη» κατά τα άλλα καθυστέρηση της επικύρωσης των αποτελεσμάτων των τελευταίων εκλογών του Π.Φ.Σ. από την Περιφέρεια δημιουργεί τεράστιο κενό στη λειτουργία του κλάδου. 

Τα διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν την μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων και τελευταία την πληρωμή μέρους του claw back και από τους φαρμακοποιούς, δεν διαψεύδονται από κυβερνητικά στελέχη ούτε από το Υπουργείο Υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνατόν να υφίστανται τουλάχιστον στη σκέψη των αρμοδίων. 
Από την άλλη πλευρά η επιδεινούμενη κατάσταση στο θέμα ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων και οι διφορούμενες εξελίξεις στην διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ καθώς και η επικείμενη κατάργηση των πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων δημιουργούν ασφυξία και δυσλειτουργία του κλάδου πράγμα που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. 
Ο νέος Υπουργός Υγείας, κ. Βορίδης,  δεν έχει ορίσει ακόμη συνάντηση με τον Φ.Σ.Α. παρά το  από 18-6-2014 έγγραφο αίτημα του Συλλόγου. Περιμένοντας την απάντησή του σε ανάλογο αίτημα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου την προηγούμενη εβδομάδα, προτείνουμε να συγκληθεί άμεσα - έστω και άτυπα - το νέο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. από τον Πρόεδρο της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης, ώστε να συζητηθούν οι φημολογούμενες εξελίξεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μας προκαταλάβουν εξ απήνης. 
Στο σημερινό σημείο που βρίσκεται ο κλάδος πιστεύουμε ότι δεν μπορούν τυπικές διαδικασίες να σταθούν εμπόδιο στην ουσία που έχει σχέση με την επιβίωση του κλάδου.



Για την  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ 
Κ. Λουράντος 
Ι. Δαγρές
Η. Χαλιγιάννης