Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

NAI στην συνάντηση ΔΣ ΠΦΣ- ΥΥΚΑ

Αθήνα 25/6/2014

Προς τον κ.Θεοδοσιάδη Κυριάκο

Κοιν/ση : μέλη του νέου Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.

Η ύπαρξη Διοικητικού κενού στην λειτουργία και εκπροσώπηση του Π.Φ.Σ. το οποίο όπως αναφέρετε, δημιουργεί πρόβλημα θεσμικής παρέμβασής μας στα δρώμενα, υφίσταται από την επόμενη ημέρα των εκλογών και όχι ειδικά σήμερα που έχουν προκύψει τα προαπαιτούμενα στα οποία περιλαμβάνονται η μείωση του ποσοστού κέρδους μας, και τα σημεία διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς σας διέφυγε το γεγονός αυτό, κατά την συζήτηση του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας την επόμενη ημέρα των εκλογών, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου παραστήκατε σε αυτή εκπροσωπώντας τον κλάδο και εκφράζοντας απόψεις, οι οποίες δεν εκφράζουν την γνώμη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Είναι αυτονόητη η σύμφωνη γνώμη μας, σε οποιαδήποτε ενέργεια έρχεται να καλύψει το κενό αυτό αρκεί αυτή να μην πραγματοποιείται κατά περίπτωση ή να εκλαμβάνεται ως λευκή εντολή στην εκπροσώπηση του κλάδου.
Θεωρούμε αυτονόητη επίσης την παρουσία μας σε αυτή την συνάντηση στην οποία ως ισότιμα μέλη του νέου Δ.Σ. θα παραστούμε όποτε αυτή οριστεί.
Τέλος , καλό θα ήταν πριν την άτυπη αλλά ουσιαστική αυτή συνάντηση, να βρεθεί όλο το νέο Δ.Σ. ή εκπρόσωποι των παρατάξεων (ακόμη και λίγο πριν την συνάντηση), ώστε να πάμε προετοιμασμένοι στην συνάντηση και όχι να εκφράζει ο καθένας την δική του άποψη στον Υπουργό Υγείας.
Αποτελεί βάσιμη και αδιαπραγμάτευτη αρχή της παράταξής μας, η συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, και όχι οι προσωπικές επαφές και προσωπικές εκτιμήσεις.

Για την 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Κ. Λουράντος 
Ι. Δαγρές
Η. Χαλιγιάννης