Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: «Φασισμός χωρίς προσωπείο»


6 Μαΐου 2014

Ο φασισμός δεν έχει χρώμα. Καλλιεργείται από αυτούς που προσπαθούν να εδραιωθούν εσαεί στις θέσεις τους και να επιβάλλουν τις απόψεις του χωρίς καμία αντίδραση.
Ο φασισμός ενοχλεί μόνο αυτούς που αντιδρούν και προσπαθεί να εξαφανίσει στο διάβα του κάθε αντίδραση, ειδικά όταν αυτή πρόκειται να υπερασπιστεί το δίκαιο των πολιτών.



Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός που τον τελευταίο καιρό ανθεί τη χώρα μας, φρόντισε προφανώς να ενημερώσει την κυβέρνηση για την αφίσα μας, τα ραδιοφωνικά σποτ και τη θέλησή μας να ζήσουμε ως κλάδος, ως πολίτες, ως αξιοπρεπείς επιστήμονες.
Σήμερα εκδόθηκε η εξής Υ.Α. η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: 
«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν επιτρέπεται η μετάδοση μηνυμάτων φορέων εκτός των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων, το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να χαρακτηρισθεί, άμεσα ή έμμεσα, ως πολιτικό».

Η μέχρι σήμερα πορεία της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας, που πρόσκειται σε αυτή τη λογική έχει αποδειχθεί ότι είναι υπεύθυνη για τη διάλυση του κλάδου μας. Είναι αυτή που δεν εφάρμοσε αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, που δεν στήριξε αντιδράσεις του κλάδου, που δεν έδωσε καμία μάχη, απλώς για να μην στεναχωρήσει τους «καλούς υπουργούς» και την «εθνοσωτήρια κυβέρνηση» με σκοπό να καρπωθεί κυβερνητικές και άλλες θέσεις.
Καταγγέλλω όλη αυτή τη μεθόδευση και καλώ όποιον έχει ακόμα σθένος, αξιοπρέπεια και φιλότιμο, να αναλογιστεί ότι οι ευκαιρίες στη ζωή για την ανατροπή τέτοιων μεθοδεύσεων είναι ελάχιστες και αν δεν τις εκμεταλλευτούμε, είμαστε υπόλογοι όχι μόνο για το δικό μας παρόν αλλά και για το μέλλον των γενεών που έρχονται.

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ