Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: «ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ... ΕΙΚΟΣΙ ΠΡΙΝ»!

26-5-2014

Οι εκλογές τελείωσαν και τα μηνύματα δόθηκαν εκεί που έπρεπε... Το παράδοξο είναι ότι η Κυβέρνηση περίμενε το αποτέλεσμα των εκλογών για να αντιληφθεί, όπως ισχυρίζεται ότι ... πρέπει να αλλάξει ρότα πλεύσης! Μέχρι χθες βράδυ η αλαζονεία, η τρομοκρατία, οι πολιτικοί εκβιασμοί, τα ... μαϊμούδες κόμματα ήταν αυτά που κυριαρχούσαν στα κανάλια των νταβατζήδων καναλαρχών και των αποτελεσμάτων των ... ψευτοδημοσκόπων!

Μέχρι χθες η διαφορά άνω των ... τριών ποσοστιαίων μονάδων θα σηματοδοτούσε πρόβλημα στο Κυβερνητικό δίδυμο, αλλά σήμερα οι τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, δίνουν ένα ... απλό μήνυμα!!!



Τρία άτομα από την Κυβέρνηση ανέλαβαν την κοινωνική και επικοινωνιακή πολιτική της. Ο πανταχού παρών τηλεοπτικός αστέρας Άδωνις Γεωργιάδης, ο μετά θρησκευτικής ευλάβειας επιμένων στη φιλελεύθερη πολιτική Κ. Χατζηδάκης και ο αρχηγός της λιτότητας, των φόρων της πείνας και της άνευ όρων παράδοση της χώρας μας στην Μέρκελ και τους τοκογλύφους Γ. Στουρνάρας.


Απέτυχαν οικτρά, όπως επίσης και ο πρώην εταίρος της Κυβέρνησης , η «Δημοκρατική Αριστερά».



Από την άλλη μεριά το 31% του Ελληνικού λαού ψήφισε υπέρ των χαρατσιών, της ιατροφαρμακευτικής υποβάθμισης, της ανθρωπιστικής κρίσης, επειδή ... φοβήθηκε ότι οποιαδήποτε λοξοδρόμηση θα κατέστρεφε την ... σταθερότητα. Την σταθερότητα στην ... καταστροφή, στα χαράτσια, στις μειώσεις των συντάξεων, και στην απόλυτη διάλυση της αγοραστικής ικανότητας των Ελλήνων πολιτών!



Η επιλογή του ... τρόμου που προέρχεται από την πλύση εγκεφάλων μέσω των Κυβερνητικών μίντια ήταν αυτό που έκανε πολλούς να δικαιώσουν τον ... Κονδύλη που κάποτε (το 1926) είχε πει : «Αν ήξερα πως ο κόσμος ήταν τόσο ... μα......ς θα τον κυβερνούσα από ... δεκανέας» . Δυστυχώς η ιστορία έχει αποδείξει ότι ο Ελληνικός λαός έχει ψηφίσει κατά καιρούς ένα σωρό λαοπλάνους, άχρηστους και μασκαράδες και έχει καταψηφίσει αξιόλογους πολιτικούς που θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει την πορεία της Ελλάδας και να την είχαν γλυτώσει από πολλές συμφορές.



Θυμήθηκα τον Χαρίλαο Τρικούπη που ο ελληνικός λαός τον κατεψήφισε, ψηφίζοντας στην θέση του κάποιον παντελώς άγνωστο λαϊκιστή ονόματι Γουλιμή, με αποτέλεσμα να μείνει στην ιστορία αυτό που είπε σε κάποια στιγμή δίκαιης αγανάκτησης ο έντιμος και ικανότατος Τρικούπης : «Ανθ’ ημών ... Γουλιμής»!



Πηγαίνοντας χθες να ψηφίσω γύρω στις 12 το μεσημέρι, στήθηκα με τα παιδιά μου στην ουρά περιμένοντας την σειρά μου. 



Μπροστά μου ενα ζευγάρι ηλικιωμένων συνταξιούχων με αναγνώρισε και μου ζήτησε την άποψή μου για το τί πρέπει να ψηφίσουν.



Χωρίς να διστάσω τους είπα την προτίμησή μου και τον λόγο για τον οποίο θα ψήφιζα αυτό το κόμμα. Όλοι στην ουρά άκουγαν σιωπηλοί με ενδιαφέρον. Η πεποίθησή των ηλικιωμένων ότι ο Σαμαράς έφθασε την Ελλάδα να έχει ... πλεόνασμα και να λειτουργεί σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά (Γερμανικά όπως έμαθα αργότερα) πρότυπα δεν άλλαζε με τίποτα...



Έβαλα σε εφαρμογή το τελευταίο μου επιχείρημα λέγοντας: «Δεν σας ενοχλεί έστω η μείωση της σύνταξής σας ; Πόσο παίρνετε σε σχέση με αυτά που προσδοκούσατε όταν δουλεύατε;».



Η απάντηση μας ... τρέλανε όλους : « Δεν μειώθηκε καμία σύνταξή μας... Δυόμιση χιλιάδες παίρνω»!!!



«Από που την παίρνετε τόσο υψηλή σύνταξη;» ρώτησα αφελέστατα...



«Από την Γερμανία! Εκεί δούλεψα σε όλη μου την ζωή και η Μέρκελ είναι πολύ ... δίκαιη»!!!



«Και ήρθατε εδω να ψηφίσετε ... για εμάς που έχουμε τρελαθεί στα χαράτσια ;» 

Ρώτησα. «Ψηφίζετε εκ του ασφαλούς, χαντακώνοντας τους Έλληνες που δεν μπορούν καν να ονειρευτούν την δική σας σύνταξη; Ψηφίζετε ουσιαστικά για την Μέρκελ; » συνέχισα...


«Έτσι είναι ...» απάντησε. «Μόνο ο Σαμαράς με την βοήθεια της Μέρκελ μπορεί να βάλει κάποια τάξη στα οικονομικά της Ελλάδας»!!!



Δεν κρατήθηκα... με ξέρετε τώρα τόσα χρόνια!!! 



«Στο σπίτι μου έχω απαγορεύσει οτιδήποτε Γερμανικό και αυτό απηχεί τους περισσότερους Έλληνες. Καλό θα ήταν να μας αδειάζατε την γωνιά απαλλάσσοντάς μας από νοοτροπίες ... υποδούλωσης και παράδοσης της χώρας».



Ο κόσμος άρχισε να χειροκροτεί. Οι περισσότεροι βέβαια ήταν νέοι που ήθελαν να ορίσουν οι ίδιοι την ζωή και το μέλλον τους τους και όχι να τους το επιβάλλουν αυτοί που δεν είχαν μέλλον...



Ψήφισαν πριν από εμένα και όταν έμπαινα συναντηθήκαμε στο ενδιάμεσο. Γύρισε και μου είπε πειράζοντάς με: «Το βράδυ θα περάσω έξω από το σπίτι σας (ήξερε που μένω, είχε φροντίσει ο ... Άδωνις) και θα πανηγυρίσω κορνάροντας»...



Ακόμα τον περιμένω!



Σήμερα, μια μέρα μετά τις εκλογές και διαβάζοντας αυτή την ανακοίνωση που έβγαλαν κάποια ομάδα από το κόμμα της πάλαι ποτέ κραταιάς Νέας Δημοκρατίας, διερωτώμαι αν πράγματι αξίζει να προσπαθείς να εξηγήσεις έστω και τα αυτονόητα. 



««Τι θα πει διαχειρίσιμη ήττα;» λέει η ανακοίνωση.

«Πως μπορώ να πανηγυρίζω την ώρα που χάνω;
Πόσο τιμητικό είναι να μιλάω για άθροισμα ψήφων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και να το συγκρίνω μ΄ αυτό του ΣΥΡΙΖΑ;
Πως μπορεί η πορεία της Ν.Δ. να εξαρτάται από το αν η ΕΛΙΑ πάρει 5% ή 8%;»



Σε 20 μέρες έχουμε εκλογές για το Δ.Σ. του δευτεροβάθμιου οργάνου των φαρμακοποιών. 



Ο Κυβερνητικός συνδικαλισμός θα εξακολουθήσει την καταστροφική μέχρι σήμερα πολιτική του στον κλάδο ή θα λάβει την θέση που έλαβε το Κυβερνητικό δίδυμο;



Αυτό όμως δεν εξαρτάται από την βάση του κλάδου ... που σίγουρα θα τους έστελνε να κάνουν παρέα στα αφεντικά τους , αλλά από τους εκλέκτορες που θα κληθούν να αποδείξουν ότι έχουν την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια και την θέληση να βάλουν ένα τέλος στην μέχρι σήμερα φιλοκυβερνητική συμπεριφορά του δευτεροβαθμίου οργάνου..


Η θέση μου είναι γνωστή και σταθερή ... απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές που διέλυσαν τον κλάδο. Είναι απέναντι σε αυτές τις νοοτροπίες που εξέθρεψαν έναν κυβερνητικό συνδικαλισμό ο οποίος παραπλάνησε εφησύχασε και καρπώθηκε τα ... "καλά" της υπακοής του στο σύστημα!!! 

Ενός συστήματος που καταρρέει...


Ίδωμεν!


Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ