Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

«Επιτέλους ας το πάρουν απόφαση ... δεν υπάρχει ΚΑΛΟΣ υπουργός»!!!

7-4-2014
  
«Επιτέλους ας το πάρουν απόφαση ... δεν υπάρχει ΚΑΛΟΣ υπουργός»!!!

Είναι πρωτοφανές να εξακολουθούν κάποιοι από τον κλάδο μας, μετά από όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, να θεωρούν ότι ο Υπουργός Υγείας έχει καλές προθέσεις απέναντί μας και για αυτό δεν θα πρέπει να τον…….εκνευρίσουμε, σχετικά με την τεράστια αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων που προκύπτει από την τεράστια επίσης μείωση της τιμής αναφοράς των φαρμάκων.
Ο «καλός» Υπουργός Υγείας που διαφημίστηκε στον κλάδο μας, ότι αποτελεί τον κυματοθραύστη των μνημονιακών – κυβερνητικών επιλογών καταστροφής, δεν δύναται να έχει έστω και την παραμικρή, από εμάς, ανοχή. 



Αποκαλύφθηκε ότι ο Υπουργός Υγείας δεν ήταν καλύτερος από τον Υπουργό Ανάπτυξης και ότι παίζοντας το παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου, με την ακούσια έστω συμμετοχή αυτών που εφησύχαζαν τον κλάδο, κατάφεραν σύμφωνα με δήλωση τους, να υλοποιήσουν τις 40 από τις 45 εντολές της τρόικας, ετοιμάζοντας την υλοποίηση και των υπολοίπων.
Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, πριν στεγνώσει το μελάνι από την μετατροπή της έκθεσης του ΟΟΣΑ σε νόμο, έρχεται και η μείωση του ποσοστού μας κέρδους, το οποίο όπως ανέφερε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, είναι μνημονιακή δέσμευση και η υλοποίηση της απλώς μετατοπίσθηκε για λίγο χρονικό διάστημα.
Προς τι λοιπόν η αγωνία, να μη ... συγχύσουμε τον Υπουργό, όταν η μείωση του ποσοστού μας κέρδους όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, είναι μνημονιακή επιταγή και δεν εξαρτάται από τα υπόλοιπα τρικ, που σοφίζεται η κυβέρνηση για να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη και να αυξηθεί η ανθρωπιστική κρίση;

Η Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία :
δεν συμμαχεί με κανέναν δήθεν καλό Υπουργό, γιατί δεν υπάρχουν καλοί Υπουργοί,
• δεν συμμετέχει σε υπόγειες διαδρομές, γιατί αυτές κατέστρεψαν τον κλάδο,
• δεν ενστερνίζεται απόψεις ηττοπάθειας και εφησυχασμού, γιατί αυτές εφαρμόστηκαν και το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε...

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια, να γνωρίζει ότι ο φαρμακοποιός ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΕΙ τη συμμετοχή τους στα φάρμακα, ότι βρίσκεται πάντα δίπλα τους χωρίς επιπλέον αμοιβές, ότι αντιστέκεται απέναντι στα μέτρα που ψηφίζονται στην Βουλή εις βάρος του και ότι θα δώσει τη μάχη μαζί τους, για να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί και να μη μετατραπεί η ανθρωπιστική κρίση σε ... ανθρωποκτονική.


Για την Πανελλήνια Φαρμακευτική ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ