Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΦΣΑ: ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣ
Όλα τα μέλη του Φ.Σ.Α.


ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 10 και 11/3/14 αφορά όλα τα φαρμακεία της Ελλάδας, αφού όπως σας εξηγήσαμε τα θέματα που έχουν τεθεί από την τρόικα και τα οποία απορρέουν από μία απαράδεκτη και κατευθυνόμενη έκθεση του ΟΟΣΑ και αφορούν στην απελευθέρωση πληθυσμιακών και αποστάσεων, στην κατάργηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στη μείωση του ποσοστού κέρδους στο 15% και στα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο όλων των φαρμακείων χωρίς καμία διάκριση μεγέθους, θέσης ή άλλης κατάστασης.






Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι συνάδελφοι και ιδιαιτέρως τα φαρμακεία που έχουν ενταχθεί στο διευρυμένο ωράριο και τα οποία δεν πρέπει να επικαλούνται δικαιολογία περί δήθεν εφημερίας και ως εκ τούτου δεν μπορούν να απεργήσουν. Αυτό, διότι ο Φ.Σ.Α. κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης ορίζει ως διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία ΜΟΝΟ όσα βρίσκονται στις καταστάσεις των εφημεριών του Φ.Σ.Α.  ΚΑΙ  ΜΟΝΟΝ  ΑΥΤΑ.

Εν ονόματι της ενότητας του κλάδου ο οποίος ξεκινά έναν αγώνα, όχι μόνο για την επιβίωση του αλλά και για την αποτροπή της διάλυσης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα, που αφορά όλον τον Ελληνικό λαό, καλεί όλα του τα μέλη να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να θεωρούν κάποιοι τον εαυτό τους ξεκομμένο από τους υπόλοιπους και να φαντάζονται ότι αυτός ο αγώνας δεν τους αφορά. Αντιθέτως υπάρχει η ανάγκη συσπείρωσης και απόδειξης ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις .....

Ας λάβει το μήνυμά της, τόσο η τρόικα όσο και η Κυβέρνηση, ότι είμαστε ζωντανοί, ότι δεν καταθέτουμε τα όπλα και ότι δεν μπορούν να περνάνε εις βάρος μας όλες τις .... μεταρρυθμίσεις για το καλό δήθεν της Χώρας μας που εκείνοι καταστρέφουν...

                                                                Με εκτίμηση,
            

                    Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             Κωνσταντίνος Λουράντος                                        
Ηλίας Γιαννόγλου