Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο Α.Σοφιανόπουλος καλεί σε παραίτηση τον πρόεδρο του ΠΦΣ



                                                                                                                                  Πάτρα, 24.03.2014

                                                                                                                Προς τον Πρόεδρο του Π.Φ.Σ.

Κύριε Πρόεδρε,
    Έλαβα με SMS την πρόσκληση σας για συμμετοχή σε διευρυμένο Δ.Σ. την Τετάρτη 26-3-14. Είναι πραγματικά πρωτότυπο να απευθύνετε πρόσκληση σε κάποιον που εσείς ο ίδιος αποκαλέσατε απεργοσπάστη. Είναι πραγματικά απίθανο να με προσκαλείτε τώρα ενώ στο Δ.Σ. πριν από μία εβδομάδα μου απαγορεύσατε ακόμη και τις ερωτήσεις. Εκείνο βέβαια που είναι εξωφρενικό είναι το να με προσκαλείτε για να λύσουμε από κοινού τα προβλήματα του Κλάδου όταν στο Υπουργείο Υγείας απαγορεύσατε την είσοδο τόσο σε εμένα όσο και στον πρόεδρο του Φ.Σ. Ηρακλείου. Δεν είχατε την ευαισθησία να διαβάσετε στο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. ούτε την επιστολή διαμαρτυρίας που σας απέστειλε ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ηρακλείου. Και φυσικά δεν έχω ξεχάσει ποτέ κι ούτε πρόκειται να ξεχάσω πως την τελευταία φορά που επίσημα συγκλήθηκε κοινό Δ.Σ. με πρόεδρους Συλλόγων (στις 13-6-2012) εσείς ο ίδιος προσωπικά - ως αντιπρόεδρος τότε – και προσπαθώντας να αποτρέψετε τη συμβιβαστική λύση του τότε προέδρου κου Αμπατζόγλου, απαιτήσατε να αποχωρήσουν από την αίθουσα οι πρόεδροι των Συλλόγων που είχατε προσκαλέσει. Κι όταν αρνήθηκα να αποχωρήσω από την αίθουσα λέγοντας σας πως έχετε δικαίωμα να απαιτείτε απομάκρυνση μόνο από το σπίτι σας μαζέψατε το Δ.Σ. στο μικρό καμαράκι συνεδριάσεων και κλειστήκατε εκεί για να βγάλετε τη θλιβερή σας απόφαση!



   Όλα τα παραπάνω δεν τα αναφέρω ούτε ως προσωπική αντιπαράθεση ούτε ως εξιστόρηση αναμνήσεων. Τα αναφέρω για να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα. Επιλέξατε χωρίς την έγκριση κανενός να υποκύψετε στα κυβερνητικά διλήμματα εν κρυπτώ εμφανίζοντάς τα ως συμφωνία του Κλάδου στον Υπουργό Υγείας. Επιλέξατε να αλλοιώσετε την ψηφοφορία για προεδρείο Γ.Σ. Π.Φ.Σ. στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση. Στην ίδια Γ.Σ. επιλέξατε να αποκρύψετε την απόφαση κι όταν αναγκαστήκατε να την δημοσιεύσετε - μετά από παρέμβαση του Γεν. Γραμματέα του Π.Φ.Σ. - είχατε το θράσος να την αλλοιώσετε για να μην θίξετε τα εκλογικά συμφέροντα του κόμματός σας. Επιλέξατε να αγνοήσετε προηγούμενη απόφαση Γ.Σ. για συγκρότηση επιτροπής διαπραγμάτευσης. Επιλέξατε να βασανίσετε άσκοπα τον Κλάδο σε κινητοποιήσεις που υποστήριζαν τον Καλό Υπουργό και αγωνίζονταν ενάντια στον Κακό Υπουργό. Έχοντας πάρει στο λαιμό σας τον Κλάδο και τις Τύχες του, από προσωπική επιλογή και παραβιάζοντας κάθε έννοια συλλογικότητας, επιζητάτε σήμερα «σωσίβιο» αγωνιστικότητας και πιστοποιητικά δημοκρατικών διαδικασιών. Ουσιαστικά προσπαθείτε να επιτύχετε τη συνευθύνη μας όταν ο ίδιος έως τώρα όχι μόνο μας έχετε αγνοήσει αλλά έχετε προβεί σε σαφή υπέρβαση καθηκόντων. Δεν θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου (την οποία έχετε δείξει με τον καλύτερο τρόπο πως δεν την επιθυμείτε), την απαράδεκτη συνδικαλιστική σας ταύτιση με την κυβέρνηση υποταγής του Ελληνικού Λαού στο Μνημόνιο και τη «ΡΟΖ» προσπάθεια διαφοροποίησης που ένα βήμα πριν την καταστροφή μας επιχειρείτε.

Σας το δήλωσα και το Σάββατο ενώπιων της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ.. Ο Φ.Σ. Αχαΐας είναι Σύλλογος συγκροτημένος με Γ.Σ. και Δ.Σ. που λειτουργούν και δεν αποδέχονται ως κοπάδι προβάτων την οποιαδήποτε φετφά εκδίδετε. Είναι σαφές πως ο Φ.Σ. Αχαΐας σέβεται απεριόριστα τις αποφάσεις της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. ειδικά όταν αυτές είναι ομόφωνες και προκύπτουν από Σώμα με «νωπή εντολή» όπως εν προκειμένω. Συνεπώς ως πρόεδρος του Φ.Σ. Αχαΐας οφείλω να πείσω τη Γ.Σ. και το Δ.Σ. να εφαρμόσει την απόφαση της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. του Σαββάτου που εσείς επιχειρήσατε παραχαράξατε. Όσο για το υπόλοιπο σκηνικό που εντέχνως στήσατε από σήμερα το πρωί, δεν δεσμεύομαι προσωπικά σε τίποτα. Τα όργανα του Συλλόγου μου θα αποφασίσουν και σε αυτά είμαι υποχρεωμένος να πειθαρχήσω. Ελπίζω έστω την τελευταία στιγμή να αντιληφθείτε για το καλό του Κλάδου, πως η επιμονή σας να παραμείνετε στο τιμόνι του Π.Φ.Σ., έχοντας πλήρως αποτύχει, αποτελεί ακραίο ανθενωτικό στοιχείο. Μόνο η παραίτηση σας και η δημιουργία ενός νέου οργάνου που θα εμπνέει το φαρμακευτικό κόσμο (πχ επιτροπή αγώνα και διαπραγμάτευσης από προέδρους Συλλόγων) μπορούν να οδηγήσουν τον Κλάδο σε επιτυχημένες κινητοποιήσεις. Οι επαναστατικές στιγμές, όπως εσείς τις εμφανίζετε, απαιτούν επαναστατικές λύσεις και διαδικασίες.


Ανδρέας Σοφιανόπουλος

Πρόεδρος Φ.Σ. Αχαΐας