Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ''ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!''


Ο φαρμακευτικός κόσμος με τα 11.000 φαρμακεία του ήταν και ΕΙΝΑΙ αυτός που :
Συνέβαλε τα μέγιστα χρηματοδοτώντας το κράτος ώστε να δημιουργήσει το περιβόητο πλεόνασμα και να μπορείτε σήμερα εσείς να ισχυρίζεστε ότι ... δήθεν πετύχατε τους ... στόχους σας!
Λειτουργεί χωρίς υπερωριακές και άλλες αμοιβές (οι οποίες υπάρχουν στην Ευρώπη) σεβόμενος την αγοραστική αδυναμία των πολιτών ....



Καλύπτει με δικά του μέσα (οικονομικά, προσωπική εργασία κ.λ.π.) τις τεράστιες ελλείψεις της φαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και τις αδυναμίες ειδικά στις ακριτικές περιοχές και στα νησάκια.
• Έχει δημιουργήσει ένα απίστευτο δίκτυο φαρμακευτικής περίθαλψης με τα φαρμακεία του που όμοιό του δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης.
Διαθέτει τα περισσότερα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα στην Ευρώπη φαρμακεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
• Συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που προκύπτουν από την χρήση των φαρμάκων, αφού δικαίως θεωρείται και είναι ένας από τους πιο επιστημονικά καταρτισμένους κλάδους...

Αντιθέτως ο Υπουργός Υγείας συνεπικουρούμενος από όλους όσους συνεχίζουν να αποδεικνύουν κομματική πειθαρχία ώστε να μην χάσουν ... προνόμια:
Αποκρύπτει την αλήθεια για τα πάρτι που γίνονταν με την συμμετοχή της πολιτείας, της φαρμακοβιομηχανίας και της Κυβερνητικής ασυλίας.
Αποκρύπτει ότι την εποχή εκείνη τα μεγάλα πάρτι τα έκαναν αυτοί που είχαν στα χέρια τους την Κυβέρνηση της Χώρας με τα .... εξοπλιστικά προγράμματα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα πάρε δώσε με την Ζίμενς, τις υπερκοστολογήσεις φαρμάκων και φαρμακοτεχνικών προϊόντων και τόσα άλλα που ο κατάλογος δεν τελειώνει...
Αποκρύπτει την αλήθεια ότι ουδείς από αυτούς που όρισαν τις υπερβολικές αυτές τιμές δεν έχει απολογηθεί .... δεν έχει κληθεί καν να εξηγήσει, γιατί σήμερα τα ίδια φάρμακα συνεχίζουν να κυκλοφορούν με την ... μισή τιμή! Γιατί ένα εκ των δύο θα μπορούσε να συμβεί: ή τα φάρμακα ήταν υπερκοστολογημένα, οπότε λογικά σήμερα συνεχίζουν να υπάρχουν, ή ήταν σωστά κοστολογημένα, οπότε σήμερα δεν θα υπήρχαν... Αφού συμβαίνει το πρώτο .... ας απολογηθούν επιτέλους οι υπεύθυνοι διαψεύδοντας το «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»!
Αποκρύπτει ότι οι φαρμακοποιοί όχι μόνο δεν συμμετέχουν στον ορισμό της τιμής των φαρμάκων, αλλά αντιθέτως με δικές τους οικονομίες αγοράζουν τοις μετρητοίς και πουλάνε επί πιστώσει!!! Τις υπερτιμολογήσεις τότε τις έκανε ΚΑΙ ο κος ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ!
Διαστρέφει την πραγματικότητα, ελισσόμενος μεταξύ φαιδρότητας και παραλογισμού όταν υποστηρίζει ότι χορηγεί περισσότερες από μία άδειες ίδρυσης φαρμακείων στους φαρμακοποιούς για την δήθεν ... απελευθέρωση του επαγγέλματος, ενώ την ίδια στιγμή ομιλεί για την πληθώρα των φαρμακείων στην Χώρα μας. Οι πολλαπλές άδειες χορηγούνται ΜΟΝΟ όταν τα φαρμακεία είναι λίγα και απαιτείται η ίδρυση περισσότερων.... για την κάλυψη των αναγκών.
Ψεύδεται όταν λέει ότι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι έχουν στα χέρια τους σωρεία αποδεικτικών στοιχείων για «αφανείς εταιρίες» που κατέχουν αλυσίδες φαρμακείων παράνομα! Όχι μόνο δεν υπάρχουν αλλά σε μία ευνομούμενη πολιτεία την παρανομία δεν την νομιμοποιείς αλλά την καταδιώκεις.
Λαϊκίζει ότα ισχυρίζεται ότι η είσοδος των φαρμακείων στα super markets και συνεπώς των φαρμάκων είναι προς το συμφέρον του Έλληνα πολίτη. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός στο συνταγογραφούμενο φάρμακο, στα δε Μη Αποζημιούμενα φάρμακα οι τιμές έχουν πιάσει πάτο. Αντιθέτως οι τιμές στα προσφιλή του super market ... ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ!!!
Ψεύδεται όταν λέει ότι δε μείωσε το ποσοστό μας κέρδους όταν είναι γνωστό σε όλους ότι αυτό απλά μεταφέρθηκε για .... μετά τις εκλογές.
• Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα όταν δηλώνει ότι όλο αυτό το πακέτο της «έκθεσης» ΟΟΣΑ, που εκτός κάθε λογικής προσπαθούν να μετατρέψουν σε νόμο του κράτους, είναι εντολή της πραγματικής Κυβέρνησης της Ελλάδος (Τρόικα λέγεται), όταν αποδεδειγμένα αντίκειται στους νόμους και κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ψεύδεται όταν διατυμπανίζει ότι με την απελευθέρωση του ωραρίου θα υπάρχουν πάμπολλα φαρμακεία εφημερίας, ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος! Η αλήθεια θα φανεί με την άμεση κατάργηση εκ μέρους μας της υποχρεωτικής εφημερίας. Γιατί σύμφωνα με την κοινή λογική όταν υπάρχει απελευθέρωση δεν μπορεί να συνυπάρχει υποχρέωση.

Η αλήθεια είναι μια και δεν κρύβεται...
Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας το είπε αλλά απεκρύβη όχι μόνο από την Κυβέρνηση αλλά από τα Μ.Μ.Ε. που χειραγωγούνται από αυτήν:
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. 
Και πίσω από αυτά ΟΛΟΙ αυτοί που σήμερα θα τα υποστηρίξουν και κυρίως αυτοί που τα υπηρετούν νομοθετώντας ...


Ο αγώνας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά του ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ εδώ! 
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέσα και έξω από τα φαρμακεία. Από 11.000 φαρμακοποιούς που θα δώσουν το παρόν όχι μόνο σήμερα, αλλά καθ’ όλη την διάρκεια του δίμηνου προεκλογικού αγώνα μετατρέποντας τα φαρμακεία τους σε 11.000 εκλογικά κέντρα.

Γιατί η υποκρισία, το ψεύδος και κυρίως η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ δεν καταπίνονται...

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ