Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Α. Σοφιανόπουλος: «Τα παράπονά σας σε όποιον σηκώσει το κουλό του για το πολυνομοσχέδιο»

«Όσοι θα με παίρνουν τηλέφωνο για να παραπονεθούν, θα τους στέλνω στον Νταβλούρο, στον Παπανδρέου και σε όποιον άλλο βουλευτή σηκώσει το κουλό του για να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο».
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πάτρας Ανδρέας Σοφιανόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για τις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της Τρόικας για το χωροταξικό, την απελευθέρωση του ωραρίου και των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
Ο κ. Σοφιανόπουλος, τόνισε ότι οι βουλευτές όταν ορκίζονται, λένε ότι θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών και όχι της τρόικας που εκπροσωπεί τους δανειστές και τους κάλεσε να σκεφθούν καλά τι θα εξυπηρετήσουν με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Μάλιστα, εξαπέλυσε αιχμές κατά του κυβερνητικού βουλευτή Αθανάσιου Νταβλούρου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτός μπορεί με την συνταξάρα που παίρνει από αστυνομικός και από αυτή που θα πάρει από βουλευτής, να μην έχει πρόβλημα να αγοράσει ένα ακριβό φάρμακο, όμως ρώτησε τον απλό συνταξιούχο εάν θα μπορεί;»



Πρόσθεσε ακόμα ότι εάν περάσουν αυτές οι αλλαγές, «όσοι πολίτες θα με παίρνουν τηλέφωνο για παράπονα θα τους στέλνω στον Αθ. Νταβλούρο, στον Γ. Παπανδρέου και σε όποιον σηκώσει το κουλό του για να ψηφίσει αυτό το πολυνομοσχέδιο».
Μάλιστα, ο κ. Σοφιανόπουλος ανέφερε ότι απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πάτρας, είναι να αναρτήσουν όλα τα φαρμακεία τις φωτογραφίες των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Θανάση Νταβλούρου και Γιώργου Παπανδρέου, για να δείχνουν όπως είπε, τους υπαίτιους της κατάσταση που δημιουργήθηκε στον χώρο του φαρμάκου.

"ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ"
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πάτρας συνέδεσε τις αλλαγές που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, με ντόπια οικονομικά συμφέροντα που επιδιώξουν να αναπληρώσουν την χασούρα της οικονομικής κρίσης, και ένα από αυτά όπως είπε, είναι τα σούπερ μάρκετ, τα οποία μέσω της πώλησης μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, σκοπεύουν να αυξήσουν τον τζίρο τους. "Μόνο αυτοκίνητα και φέρετρα δεν πωλούν ακόμα, κι αυτό γιατί δεν έχουν χώρο για να πωλούν τόσες μάρκες αυτοκινήτων" είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα έκανε λόγο για μυστική συμφωνία με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, συνδέοντας την υπόθεση και με το θέμα της πώλησης του βρεφικού γάλακτος, καταγγελία την οποία όπως είπε, δεν μπορεί να αποδείξει, αλλά ότι η αλληλουχία των γεγονότων δείχνει συναλλαγή.
Όσον αφορά τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Σοφιανόπουλος αμφισβήτησε ότι με την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε σούπερ μάρκετ οι τιμές θα πέσουν, εκτίμησε ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις υπερσυγκέντρωσης φαρμακείων στα αστικά κέντρα και προέβλεψε ότι στις αργίες υπάρχει κίνδυνος οι πολίτες να μην βρίσκουν ανοικτό φαρμακείο. Ο Σύλλογος όπως είπε, με την απελευθέρωση του ωραρίου, θα βγάζει λίστα μόνο για τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία και για τις Κυριακές, όχι όμως και για τις αργίες εορτών. Διερωτήθηκε "τι θα κάνουν οι πολίτες των Καλαβρύτων, εάν οι τέσσερις φαρμακοποιοί της πόλης, αποφασίσουν να πάνε την ίδια περίοδο διακοπές;"
Τέλος, απαντώντας στην κριτική που δέχονται, ανέφερε ότι «οι φαρμακοποιοί δεν τραβούν κανένα άκρο. Βρίσκονται στα άκρα και προσπαθούν να προστατευθούν κάνοντας άμυνα και θα δεχθούν κριτική, μόνο εάν ασκείται ισόποσα και προς την κυβέρνηση».

"ΤΡΕΛΟΣ Ή ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ"
Το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημητρόπουλος αναφερόμενος στην ταλαιπωρία των πολιτών από την απεργία, είπε: "Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεινε τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ για έναν μήνα, δεν σκεφτόταν την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων; Εκβιάζει τον κλάδο και γι΄ αυτό θα πρέπει να στιγματιστεί απόλυτα στις επόμενες εκλογές".
Το μέλος της διοίκησης του συλλόγου κ. Σύρος αναφερόμενος στον υπουργό Υγείας είπε: "Ή ψυχικά δεν είναι καλά, οπότε είναι σεβαστό, ή είναι δοσίλογος όταν λέει ότι από τις 45 δεσμεύσεις της Τρόικας που είναι εκπρόσωποι των δανειστών, έχει υλοποιήσει τις 40".
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Παπανικολόπουλος, ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες για την όποια ταλαιπωρία προκαλεί η απεργία, όμως κάλεσε την κοινωνία να συμπαρασταθεί στους φαρμακοποιούς για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο.
Την Κυριακή, οι φαρμακοποιοί της Πάτρας θα συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνει στην Αθήνα η ΓΣΕΒΕΕ.

Σωτήρης Παπανδρέου

29/03/2014  [13:57]