Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

«Το δελτίο τύπου του ΠΦΣ ΔΕΝ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, πρέπει να αποσυρθεί άμεσα!»

Κατάφωρη παραβίαση Αποφάσεων Γενικής Συνέλευσης ΠΦΣ



Το Δελτίο Τύπου, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τα Γραφεία του ΠΦΣ μετά τη Γενική Συνέλευση του κλάδου, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν περιγράφει τις Αποφάσεις που έλαβε ο κλάδος σε αυτή.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, το Ανώτατο Όργανο Λήψης Αποφάσεων των φαρμακοποιών αποφασίστηκαν σχεδόν ομόφωνα τα εξής:



• Οι φαρμακοποιοί δεν συμφώνησαν ποτέ με την χορήγηση των Μη Συνταγογραφουμένων Φαρμάκων, από τα φαρμακεία για ένα τρίμηνο, όπως ισχυρίζεται ο Υπουργός Υγείας, ώστε να διαπιστωθεί ο ανταγωνισμός, να αποδειχθεί ότι δεν είναι ... καρτέλ και με αυτόν τον τρόπο να παραμείνουν στην κατοχή τους. Τα προϊόντα αυτά είναι φάρμακα, συνταγογραφούνται και απλά δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ οφείλουν να έχουν διατιμημένη σταθερή τιμή την οποία να ορίζει το κράτος όπως κάνει και για όλα τα υπόλοιπα φάρμακα. Η δήθεν τρίμηνη παραμονή τους στα φαρμακεία θα αποτελέσει το άλλοθι για να οδηγηθούν στα super markets με απελευθερωμένη τιμή, οδηγώντας τα εκ του ασφαλούς στις αυξημένες τιμές της υπόλοιπης Ευρώπης.






• Διαφωνούν με το πακέτο μέτρων που προσπαθούν να περάσουν μέσω της έκθεσης του ΟΟΣΑ, το οποίο πουθενά δεν εφαρμόζεται στο σύνολό του και αποτελεί την πηγή της καταστροφής της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της Χώρας και όχι μόνο.


• Διαφωνούν με την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και προτείνουν 48ωρο ανώτατο μέσο εβδομαδιαίο ωράριο λειτουργίας Φαρμακείων.
Το ωράριο μέσα στο πλαίσιο αυτό θα είναι ενιαίο και οι ημέρες και ώρες που θα περιλαμβάνει θα προσαρμόζονται ανά περιοχή της χώρας, ανάλογα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες, με απόφαση των οικείων Φαρμακευτικών Συλλόγων σε συνεργασία με την Πολιτεία.

• Οι φαρμακοποιοί είναι εντελώς αντίθετοι σε οποιαδήποτε μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων και στην είσοδο οποιονδήποτε ιδιωτικών κεφαλαίων που ανατρέπουν την ιδιοκτησία του φαρμακείου από τον φαρμακοποιό.


• Αποφασίζεται 24ωρη πανελλαδική απεργία την ημέρα ψήφισης του οποιουδήποτε Νομοσχεδίου περιλαμβάνει άρθρα με προτάσεις για τα φάρμακα και τα Φαρμακεία που περιγράφονται μέσα στο κείμενο που προβάλλεται ως "Έκθεση" ΟΟΣΑ.
Την ημέρα εκείνη θα λάβει χώρα πανελλαδική συγκέντρωση του κλάδου έξω από τη Βουλή και αντιπροσωπεία του κλάδου θα βρίσκεται εντός Βουλής για κατάθεση απόψεων.


• Τα 11.000 Φαρμακεία της Ελλάδας, ως σημεία Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, με οργανωτική ευθύνη του ΠΦΣ και των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων θα καταστούν, αρχής γενομένης των προσεχών ευρωεκλογών και εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε μόνιμα εκλογικά κέντρα εναντίον οποιουδήποτε βουλευτή υπερψηφίσει το οποιοδήποτε άρθρο σε οποιοδήποτε Νομοσχέδιο περιλαμβάνει προτάσεις για τα φάρμακα και τα Φαρμακεία που έχουν περιγραφεί σε αυτό το κείμενο που προβάλλεται ως "Έκθεση ΟΟΣΑ".


Κατόπιν τούτων, και επειδή το Δελτίο Τύπου για τις Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου που εκδόθηκε από τα Γραφεία του ΠΦΣ σήμερα το απόγευμα (Σάββατο 22 Μαρτίου 2014) τα αποσιωπεί, παραποιώντας τις επίσημες, βάσει Καταστατικού και Νομοθεσίας, Αποφάσεις του Ανωτάτου Οργάνου Λήψης Αποφάσεων του κλάδου:


α) Όσοι συνάδελφοι το έλαβαν και το διάβασαν οφείλουν να το αγνοήσουν σαν να μην είχε γραφεί ποτέ, καθώς είναι πλαστό και παραπλανητικό σχετικά με αυτά που αποφασίστηκαν στη ΓΣ του ΠΦΣ σήμερα.


β) Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα από τη δημοσιότητα, με ευθύνη του ΔΣ του ΠΦΣ και να αντικατασταθεί από άλλο που να περιγράφει τις Αποφάσεις της ΓΣ όπως ψηφίστηκαν και γράφτηκαν στα Πρακτικά της Συνέλευσης.


γ) Η Διοίκηση του ΠΦΣ, ή τουλάχιστον όποιος από αυτή εμπλέκεται σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση, οφείλει να δώσει εγγράφως εξηγήσεις για αυτή την απαράδεκτη αλλοίωση της πραγματικότητας στην οποία προέβη.

Σε διαφορετική περίπτωση, και επειδή πέραν του ηθικά και συνδικαλιστικά κολάσιμου το θέμα έχει και νομικές διαστάσεις παραβίασης Νομοθεσίας και απόπειρας παραποίησης Αποφάσεων ΝΠΔΔ, επιφυλασσόμαστε ισχυρώς για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας συμπεριλαμβανομένων των ενδίκων, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια, να περιφρουρηθεί η Νομιμότητα και το Κύρος της ΓΣ του ΠΦΣ, και οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την υπόθεση να ελεγχθούν από όλες τις περί τούτου Αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας.


                                          ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ   ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ   ΣΥΜΜΑΧΙΑ