Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΦΣΑ προς ΕΟΠΥΥ για τις νέες αιφνιδιαστικές γραφειοκρατικές διαδικασίες κατάθεσης συνταγών

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

κ. Δ. Κοντό 


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, 

Εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, επιβάλλετε στους φαρμακοποιούς να εφαρμόσουν μια νέα μορφή τιμολογίου, την οποία αναρτήσατε στην ιστοσελίδα σας και χωρίς τη συμπλήρωση της οποίας δεν μπορεί να γίνει η εξόφληση των συνταγών.






Δικαιολογείτε μάλιστα την επιβολή της γραφειοκρατικής αυτής διαδικασίας ως απορρέουσα από λάθη που έκαναν τα μέλη μας κατά τη συμπλήρωση των τιμολογίων του Ιανουαρίου 2014. Φτάνετε μάλιστα στο σημείο να απειλείτε ότι χωρίς αυτή τη διαδικασία δεν θα πληρώσετε τις τρέχουσες υποχρεώσεις σας. 

Ξεχνάτε προφανώς τις ευθύνες σας, όσον αφορά την ξαφνική διαφοροποίηση της συμπεριφοράς της κράτησης του 1 Ευρώ ανά συνταγή, στο τέλος του Ιανουαρίου. 

Μέχρι τότε γνωρίζαμε όλοι ότι το 1 ευρώ προστίθεται στη συμμετοχή του ασφαλισμένου και αφαιρείται από τη συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ. Ως εκ τούτου οι συγκεντρωτικές καταστάσεις των λογαριασμών μας είχαν την ίδια μορφή με αυτές των προηγούμενων μηνών. 

Εντελώς ξαφνικά, 2 ημέρες πριν το τέλος του Ιανουαρίου, αλλάζετε φιλοσοφία, προσθέτετε το 1 Ευρώ στη συγκεντρωτική κατάσταση και καλούμαστε εμείς να το βγάλουμε πριν την έκδοση των τιμολογίων. Όλη αυτή η διαδικασία, που λογικά δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή, είναι υπεύθυνη για το «πλήθος των λαθών» που διαπιστώσατε τον Ιανουάριο. Και αντί να διορθώσετε τα λάθη σας, εκδίδετε νέες οδηγίες, πάλι στο τέλος του μηνός, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και νέες ανισότητες στα μέλη μας, αφού υπάρχουν και μέλη που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη νέα ηλεκτρονική υποβολή. 

Κατά τα άλλα, εξακολουθείτε να παρανομείτε, μην πληρώνοντας τα ληξιπρόθεσμα χρέη σας και αδιαφορείτε πλήρως για τις συνέπειες που θα έχουν οι δικές σας παραλείψεις στα μέλη μας. 

Στο όνομα του εκσυγχρονισμού, μας χρησιμοποιείτε ως πειραματόζωα χωρίς να ενδιαφέρεστε τη ζημία που προκαλείτε στα φαρμακεία και κατ’ επέκταση στον ιστό της φαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας. 

                                                                               Με εκτίμηση,

                                                        Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                               Κωνσταντίνος Λουράντος                  Ηλίας Γιαννόγλου