Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΦΣΑ: ''Συμφωνίες'' ΠΦΣ και ΕΟΠΥΥ εν αγνοία μας;

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣ
Τον Π.Φ.Σ.


Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον ΕΟΠΥΥ ότι υπήρξε συμφωνία, όπως αποδεικνύεται και από το μήνυμα σας, για την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του τιμολογίου των φαρμάκων που χορηγούνται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 


Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν εν αγνοία μας συμφωνίες, οι οποίες αλλάζουν στο παρά πέντε τα οικονομικά δεδομένα και να απαιτείται από τα μέλη μας να εφαρμόζουν νέες διαδικασίες, τη στιγμή που ακόμα και οι εταιρείες των προγραμμάτων μηχανοργάνωσης φαρμακείων, δεν έχουν ενσωματώσει τη νέα διαδικασία στο πρόγραμμά τους. 




Το ίδιο έγινε και πριν από έναν μήνα, όταν άλλαξε ο τρόπος υποβολής του 1 Ευρώ / συνταγή, στον ΕΟΠΥΥ, δυο ημέρες πριν το τέλος του μήνα. 

Φθάνετε μάλιστα στο σημείο, με μήνυμα σας προς τα μέλη μας, να τα επιπλήττετε λέγοντας ότι «είναι αδύνατη η πληρωμή λανθασμένης συμπλήρωσης τιμολογίων». Με ποιο δικαίωμα αθωώνετε τον ΕΟΠΥΥ για τις τόσες ανατροπές και επιρρίπτετε το φταίξιμο στους φαρμακοποιούς; Και για να το αντιληφθούμε επιτέλους, είστε με τους φαρμακοποιούς ή με τους γραφειοκράτες του ΕΟΠΥΥ που εφαρμόζουν χωρίς αιδώ κυβερνητική πολιτική στο χώρο μας; 

Η συνεχιζόμενη εκ μέρους σας υποχωρητικότητα στις προσταγές του ΕΟΠΥΥ, δεν αρμόζει σε συνδικαλιστικό όργανο που εκφράζει τα συμφέροντα των φαρμακοποιών, τα οποία τόσο βάναυσα καταπατώνται το τελευταίο διάστημα. 

                                                                           Με εκτίμηση,

                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                        Κωνσταντίνος Λουράντος            Ηλίας Γιαννόγλου