Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΣΑ


Τελείωσε η πιλοτική ηλεκτρονική ψηφοφορία που έγινε στην ιστοσελίδα του ΦΣΑ από την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου μέχρι την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και τα συμπεράσματα από αυτή τη διαδικασία ήταν πολύ ενδιαφέροντα και σημαντικά.

Κατ’ αρχάς ψήφισαν 1.467 μέλη του ΦΣΑ επί συνόλου 3.545 ... δηλαδή το 41,39% της δύναμης του συλλόγου! Από αυτούς την επιλογή Α προτίμησαν 57,73% , την Β 18,08% , την Γ 11.90% και την Δ 12,29%...

Αλλά το σπουδαιότερο «εύρημα» ήταν ότι 173 μέλη μας , ψήφισαν περισσότερες από μία φορά και φυσικά ακυρώθηκαν από το σύστημα . Στον σύλλογο υπάρχει η λίστα με τα ονόματα των συναδέλφων αυτών, οι οποίοι προφανώς για διαφόρους λόγους άρχισαν τις .. δοκιμές για να βεβαιωθούν ότι υπάρχει διαφάνεια ή για να πείσουν τους άλλους ότι δεν .... υπάρχει!!!






Επικοινώνησα με μερικούς από αυτούς, οι οποίοι μου επιβεβαίωσαν την άποψή μου!!! Μου επεσήμαναν μάλιστα ότι το καλύτερο θα ήταν να μην επιτρέπει το σύστημα να ψηφίσει κάποιος περισσότερες από μία φορά και ακόμα καλύτερα ... να στηθεί κανονική κάλπη στον σύλλογο ώστε να γίνει η ψηφοφορία ... άψογα και νοικοκυρεμένα!!!

Τους απάντησα ότι το σύστημα δεν θα μπορούσε να μην επιτρέψει τις πολλαπλές ψηφοφορίες ... διότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν όλοι οι φαρμακοποιοί των συστεγασμένων φαρμακείων.

Στα συστεγασμένα φαρμακεία οι φαρμακοποιοί έχουν τους ίδιους κωδικούς ( κωδικό ΦΣΑ και ΑΦΜ), αλλά ... διαφορετικά ονόματα!!! Συνεπώς πως θα ψήφιζαν όλα τα μέλη ενός συστεγασμένου φαρμακείου αν υπήρχε μπλοκάρισμα της ψηφοφορίας με κριτήριο τους κωδικούς; Αυτό που θα μπορούσε να δώσει την δυνατότητα μπλοκαρίσματος θα ήταν η αστυνομική ταυτότητα . Όμως αρχείο με τις αστυνομικές ταυτότητες των μελών μας δεν υπάρχει στον σύλλογο... και είναι αδύνατον να δημιουργηθεί ...

Από την άλλη η Γενική Συνέλευση ψήφισε την ηλεκτρονική ψηφοφορία κυρίως για την αποφυγή γραφειοκρατικών διαδικασιών και απίστευτης ταλαιπωρίας των μελών του ΦΣΑ.

Σε κάθε περίπτωση ο σεβασμός στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων δεν μπορεί να τίθεται υπό αμφισβήτηση και ειδικά από μέλη του Δ.Σ. του ΦΣΑ!


Επικοινώνησα επίσης και με κάποιους οι οποίοι δεν ψήφισαν.... Οι απαντήσεις ήταν ... αποστομωτικές ! Κάποιοι δεν ... το πήραν είδηση παρόλο που στείλαμε sms, άλλοι δεν κατάλαβαν τι έπρεπε να ψηφίσουν ενώ μερικοί δεν ... μπόρεσαν να ... αποκωδικοποιήσουν τις λέξεις ... «πιλοτική ψηφοφορία»!!!

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι η ... αδιαφορία και η απάθεια αρκετών συναδέλφων έχει γίνει καθεστώς . Γιατί, τι άλλο μπορεί να συμπεράνει κανείς από το γεγονός ότι το 58,61% των μελών του ΦΣΑ δεν μπήκαν καν στον κόπο να ψηφίσουν, ώστε να διευκολύνουν στην συγκέντρωση έγκυρων και ασφαλών συμπερασμάτων από την πιλοτική ψηφοφορία εν όψει της κανονικής ;

Κάποιοι μάλιστα που ζητούσαν ... εναγωνίως ψηφοφορία για το ωράριο λειτουργίας φαρμακείων και προεκλογικά λασπολογούσαν πάνω σε αυτό το θέμα προσπαθώντας να αντλήσουν ψήφους και εντυπώσεις , όταν ήρθε η στιγμή της ψηφοφορίας ή ... απείχαν από την διαδικασία ή συμμετείχαν ψηφίζοντας πολλές φορές για να απαξιώσουν αυτό που πριν μετ’επιτάσεως ... ζητούσαν! 

Η πιλοτική ψηφοφορία λοιπόν απέδειξε μια αρκετά μεγάλη αδιαφορία, η οποία για τους περισσότερους δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την επίλυση του προβλήματος ... Το να αδιαφορούμε ή να μην πιστεύουμε στην συλλογική την επίλυση του προβλήματος, δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό της σημερινής πραγματικότητας που βιώνουμε καθημερινά, αλλά σηματοδοτεί τον τρόπο συμπεριφοράς ενός λαού που η εξαθλίωσή του έχει ξεπεράσει τις αντοχές του...

Απέναντι σε αυτήν τη κατάσταση θα επιμείνω στην αναγκαιότητα για συστράτευση και περισσότερη αποφασιστικότητα... Θα επιμείνω στη συλλογική αντιμετώπιση της υποβαθμισμένης καθημερινότητας όχι με πυροσβεστικά μέσα αλλά με πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αντιδρώντας σωστά και συντεταγμένα ... Θα επιμείνω στην εναρμόνισή μας στα νέα δεδομένα και όχι στην παραμονή μας στην αδράνεια και στο επιφανειακό και προσωρινό βόλεμα του καθενός ...

Και θα περιμένω το αποτέλεσμα της κανονικής ψηφοφορίας ...


Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ