Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

"ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ... ΠΑΝΤΟΥ!!!"

"ΟΙ ... ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ !!!" 

Διαβάζουμε σήμερα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» τον τίτλο του άρθρου....

.... «Ισορροπίες για τις μεταρρυθμίσεις - Γάλα και φάρμακα μένουν εκτός»...

... το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε σε αρκετές «δικές μας» ιστοσελίδες χωρίς περιέργως ... καμία διευκρίνηση!




Αν μείνουμε στον τίτλο και δεν προχωρήσουμε στην ανάγνωση του άρθρου, θα φθάσουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι ... ένας ακόμα αγώνας κερδίθηκε και θα ξεκινήσουμε τους πανηγυρισμούς που θα είναι ... ασορτί με ενα άλλο κείμενο που ανέβηκε στο διαδίκτυο από συνάδελφο του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. και που απέδιδε τα εύσημα στον πρόεδρό του!!!

Όμως διαβάζοντας το κομμάτι που αφορά τα φάρμακα ανακαλύπτουμε την αλήθεια.

«.....Ο κ. Κ. Χατζηδάκης, που δέχεται τα βέλη από τον κ. Αδ. Γεωργιάδη για τα φάρμακα και τους Αθ. Τσαυτάρη και Μάξ. Χαρακόπουλο για το γάλα, επιμένει ότι η υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων είναι επιβεβλημένη «γιατί μας το υπαγορεύει η δική μας συνείδηση και όχι οι υποδείξεις της τρόικας» και αναδεικνύει την παράμετρο της μείωσης των τιμών, που είναι κρίσιμη για την καθημερινότητα των πολιτών».

Και συνεχίζει παρακάτω...

«Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας δήλωνε πως τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα , δεν είναι καραμέλες, μπορεί να τα πάρεις, να φαίνεται ωραίο το κουτί, αλλά να έχει παρενέργειες μαζί με άλλα φάρμακα και πρόσθετε ότι «για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να αποφασίσουν και οι δύο (σ.σ. υπουργοί)... θα βρούμε το σημείο για τη βέλτιστη συμφωνία». Κατά πληροφορίες, το σημείο συμβιβασμού θα εξευρεθεί μέσω μια νέας, μικρότερης της σημερινής, λίστας φαρμάκων, των οποίων η διάθεση θα επιτραπεί και εκτός φαρμακείων, με ή χωρίς την παρουσία φαρμακοποιού»....

Είναι προφανές ότι μεταξύ του ... καλού μπάτσου με το «κανένα φάρμακο στα super markets» και του κακού μπάτσου με «όλα τα φάρμακα στα super markets» υπάρχει και η μέση λύση του ... κάποια φάρμακα στα super markets»...

Αυτή είναι η «επιτυχία» του κλάδου ... η οποία θα εξελιχθεί όπως η ιστορία με τα συμπληρώματα διατροφής. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην πρόεδρος του Π.Φ.Σ. μιλούσε και ... καθησύχαζε τον κλάδο για light βιταμίνες που θα πήγαιναν στα super markets και τελικά σε μία νύχτα με υπουργική απόφαση του ... «καλού μπάτσου» πήγαν όλα τα συμπληρώματα ... χωρίς να ανοίξει ... ρουθούνι χωρίς ... καμία αντίδραση !

Στα αυτιά μας ηχούν ακόμα οι λέξεις του προέδρου του Π.Φ.Σ. στο τέλος της συνάντησής μας με τον Υπουργό Ανάπτυξης ... «Εαν έστω και ένα φάρμακο με κουπόνι αν πάει σε άλλο κανάλι διανομής , αυτό θα αποτελέσει αιτία πολέμου» είχε πει αμέσως μετά την τοποθέτηση του προέδρου του Φ.Σ.Α. που μίλησε ανοιχτά για ... «casus belli»... Είχε μάλιστα επισημάνει ότι τα φάρμακα ανοίκουν στα φαρμακεία και δεν δεχόμαστε ούτε την λύση του φαρμακοποιού στα super markets.

Φαίνεται ότι οι εκπτώσεις ... συνεχίζονται! Μετα τα συμπληρώματα διατροφής που ξεκίνησαν ως lights και τελείωσαν αναίμακτα ως «τα πάντα»....θα έχουμε και τα ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ. που θα ξεκινήσουν ως ... «κάποιο μικρό κομμάτι» και θα καταλίξουν στο ... ολόκληρο το κομμάτι.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος όσοι εξακολουθούν να να συγχέουν τον «φιλοκυβερνητικό» συνδικαλισμό με τον «φιλοκλαδικό συνδικαλισμό» ...

Γιατί η υπομονή έχει και τα όριά της....

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ