Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί οι δήθεν αγωνιστές και λαϊκιστές ΛουραντοΣοφιανόπουλοι είχαν δυστυχώς δίκιο

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ σε προσωπική του επιστολή στο Farmateam στις 24-11-13, δήλωνε μεταξύ άλλων τα εξής:

«αν με ρωτήσετε προσωπικά εάν είμαι ευχαριστημένος θα σας απαντήσω πως σαν πρόεδρος του συλλόγου δεν πρέπει να είμαι ποτέ ευχαριστημένος αλλά πάντα να διεκδικώ το καλύτερο. Αλλά πέραν αυτής της γενικής προσέγγισης θα προσθέσω ότι ναι είμαι ευχαριστημένος διότι προστατεύσαμε με επιτυχία το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του φαρμακείου (ιδιοκτησιακό, χωροταξικό, πληθυσμιακό, ποσοστό κέρδους, ΜΥΣΥΦΑ)».




Στις 22-12-13 ο ίδιος ακριβώς άνθρωπος, από την ίδια ακριβώς θέση αναφερόμενος στην έκθεση για τα φαρμακεία του ΟΟΣΑ και την πλήρη αποδοχή της από τον υπουργό της παράταξής ΤΟΥ -όπως ο ίδιος έχει δηλώσει σε επίσημη συνάντηση στο υπουργείο Υγείας τον Σεπτέμβριο του 2012-, και αφορά στην τύχη των ΜΥΣΥΦΑ αναφέρει τα εξής:

«αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες της χώρας και την προσπάθεια να συμμαζέψει η κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν τα φαρμακεία να αποτελούν μια όαση ευημερίας σε μια χώρα που παλεύει με την πτώχευση. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΩ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΑ.

Οι δυο παραπάνω δηλώσεις δείχνουν αυθεντικά πλέον ποιος υπηρετεί τα συμφέροντα των φαρμακοποιών και ποιος υπηρετεί τα συμφέροντα των κομματικών παρατάξεων. Δείχνουν επίσης για ποιο λόγο απέτυχαν όλες οι κινητοποιήσεις που κάναμε το 2012 μετατρέποντας τις θυσίες χιλιάδων φαρμακοποιών σε μνημονιακά μέτρα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να επιτευχθεί η ενότητα του κλάδου που τόσο απαραίτητη είναι στην κρίσιμη αυτή καμπή του επαγγέλματος από την άμεση παραίτηση του προεδρείου του ΔΣ του ΠΦΣ και τη διεξαγωγή το συντομότερο εκλογών από το νέο εκλεκτορικό σώμα που έχει προκύψει από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του κλάδου. Η συγκεκριμένη έκθεση του ΟΟΣΑ και η πλήρης υιοθέτηση της από τον ιδεολογικό μηχανισμό τη κυβέρνησης χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου για το νέο Γολγοθά που περιμένει τον κλάδο το 2014. Ο χρόνος κυλά με γοργούς ρυθμούς σε βάρος μας και είναι ποια ξεκάθαρο αυτό που πολύ καιρό φωνάζουμε πως τελικός στόχος των πολιτικών αυτών δεν είναι η σωτηρία της χώρας ούτε η υγειονομική εξυγίανση αλλά η οριστική κατάργηση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Φαρμακευτικής Συμμαχίας ,

Σοφιανόπουλος Ανδρέας                                   Λουράντος Κωνσταντίνος