Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Ο Λουράντος (και πάλι) θριαμβευτής στις εκλογές του ΦΣΑ, καταποντίστηκε το μνημονιακό μπλοκ

Ο απερχόμενος πρόεδρος Κωνσταντίνος Λουράντος ήταν ο θριαμβευτής των εκλογών για την ανάδειξη των νέων μελών του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών (ΦΣΑ), συγκεντρώνοντας σχεδόν το 39% των ψήφων και κερδίζοντας τέσσερις από τις εννέα έδρες.

Παράλληλα είδε και το μνημονιακό μπλοκ των φαρμακοποιών να καταποντίζεται, με την επίσημη κυβερνητική παράταξη να συγκεντρώνει...




... ποσοστό μόλις 14% και την παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ να μένει χωρίς εκπρόσωπο στο νέο συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, η Φαρμακευτική Συμμαχία του κ. Λουράντου έλαβε 1004ψήφους, η Συνεργασία που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ έμεινε πολύ πίσω, με 396 ψήφους και μία έδρα, ενώ η κυβερνητική παράταξη του πρώην προέδρου του ΠΦΣ και διοικητή του ΟΑΕΔ Θεόδωρου Αμπατζόγλου περιορίστηκε στην τρίτη θέση με 346 ψήφους. Τέταρτη δ΄ναμη αναδείχθηκε η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) με 216 ψήφους, πέμπτη η Πρωτοβουλία  (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) με 199, έκτη η Αναμόρφωση (ανεξάρτητοι) με 173 και στην τελευταία θέση βρέθηκε η ΔΗΜΣΥΝ (ΠΑΣΟΚ) με 123 ψήφους.

Βάσει των αποτελεσμάτων και των συσχετισμών που διαμορφώνονται, ο κ. Λουράντος προβάλλει πλέον ως ο επικρατέστερος να βρεθεί σε λίγους μήνες στο τιμόνι του ΠΦΣ (θα γίνουν εκλογές το αργότερο ως τον Ιούνιο), καθώς είναι αποδεκτός σχεδόν από όλες τις παρατάξεις (πλην του μνημονιακού μπλοκ).