Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Χρ.Ξανθόπουλος: Aνοικτή επιστολή προς τα μέλη του ΦΣΘ

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε την ανάδειξη των εκπροσώπων μας για τα επόμενα 3 χρόνια. Ήρθε η ώρα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Είναι γεγονός ότι ο κλάδος τα 3 τελευταία χρόνια βίωσε ήττες και μόνο ήττες, χωρίς κανένα ισοδύναμο μέτρο, που θα αντιστάθμιζε κάπως τα καίρια χτυπήματα που δέχτηκε ο κλάδος. 



Κατά κοινή ομολογία ο κλάδος των φαρμακοποιών πλήρωσε το μάρμαρο της υγείας όταν αυτό το αποδεικνύουν τα ίδια τα στοιχεία του ΙΟΒΕ και όταν μετά από 4 χρόνια κρίσης τώρα μπαίνει χέρι σε κλινικές, διαγνωστικά εργαστήρια και φαρμακοβιομηχανία. Ήμασταν και παραμένουμε μέχρι της 24 του Νοέμβρη ο εύκολος στόχος. Απόδειξη το νέο νομοσχέδιο που ψηφίζετε αυτές τις μέρες στη βουλή και ρίχνει ισοπεδωτικά τη φαρμακευτική δαπάνη χωρίς καμία απολύτως αντίδραση από πλευράς του ΠΦΣ και του προέδρου.

Στη χημεία λέγαμε ότι με τα ίδια συστατικά βγάζουμε πάντα το ίδιο αποτέλεσμα. Αν λοιπόν προχωρήσουμε με τους ίδιους ανθρώπους αλλά κυρίως με τον ίδιο τρόπο σκέψης και την επόμενη τριετία θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα εμπνέουν εμπιστοσύνη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα. Ανθρώπους έτοιμους να διαπραγματευτούν σκληρά για τα συμφέροντα 25000 οικογενειών που εργάζονται και ζουν από το φαρμακείο. Αλλά κυρίως ανθρώπους που θα αγωνιστούν αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντα του κλάδου.

Αν ο κλάδος μας δε στείλει τη Κυριακή στις 24 του Νοέμβρη το μήνυμα προς το κυβερνητικό συνδικαλισμό, η παρακμιακή πορεία του κλάδου θα συνεχίσει με τον ίδιο αργό και βασανιστικό ρυθμό τα επόμενα 3 χρόνια. Προσωπικά εγώ και η Κίνηση Νέων και Ενωμένων Φαρμακοποιών-Συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη είμαστε έτοιμοι να δώσουμε αυτή τη μάχη και να στείλουμε το μήνυμα προς τη κυβέρνηση ότι εμείς αντιστεκόμαστε σθεναρά. Δεν παίζουμε πλέον.

Σε αυτό το πλαίσιο σφυρηλατήσαμε την ενότητα του κλάδου δημιουργώντας τη Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία  και συμμαχήσαμε με την Αθήνα αλλά και παρατάξεις σε όλη την Ελλάδα βάζοντας τέλος στα ταμπού του τοπικισμού που μόνο κακό προκάλεσαν στο κλάδο. Συμφωνήσαμε στο πλαίσιο των προγραμματικών θέσεων με ένα 16σέλιδο πρόγραμμα που αλλάζει συνδικαλιστική νοοτροπία και δημιουργεί νέο πλαίσιο διεκδικήσεων για το επάγγελμά μας. 

Εγώ προσωπικά και οι αξιόλογοι συνάδελφοι της ΚΙΝΕΦ - Συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη ελπίζουμε να μας δώσετε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη όλα όσα ονειρευόμαστε για το σύλλογό μας, για τη καθημερινότητά μας αλλά κυρίως για την επιβίωσή μας.

Σε αυτές τις εκλογές σας ζητώ να ψηφίσετε με μοναδικό κριτήριο το συλλογικό συμφέρον. Μόνο συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε.
Είναι καιρός να δούμε τα πράγματά με διαφορετική ματιά.
Αυτή είναι η ευκαιρία μας.

Χρήστος Ξανθόπουλος
Φαρμακοποιός - Μετ. στο τμήμα Ψυχολογίας ΑΠΘ

Υποψήφιος ΚΙΝΕΦ-Συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη