Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΦΣΑΧ: «Πληρωμές Ε.Ο.Π.Υ.Υ. – Αξιοπιστία συνδικαλιστών.»

Κύριε πρόεδρε,

Ζώντας σε μία εποχή που τα πάντα καταρρέουν, είναι απόλυτα αναμενόμενο η κρίση που αντιμετωπίζει το συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο μας εδώ και αρκετό καιρό, να μεγεθύνεται. Ευθύνη και καθήκον των συνδικαλιστών αποτελούν, ανεξαρτήτως της πολιτικής τους τοποθέτησης, η αλήθεια και πάλι η αλήθεια. Η επαναλαμβανόμενη στρογγυλοποίηση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και η ακατάσχετη υποσχεσιολογία στην οποία επιδίδονται πολλά μέλη του προεδρείου, επανειλημμένα κατά τις συνεδριάσεις των γενικών συνελεύσεων του Π.Φ.Σ., το μόνο που καταφέρνουν είναι η καταρράκωση του ηθικού του κλάδου, η αποσάθρωση του συνδικαλιστικού ιστού και η σιωπηρή αποχώρηση πολλών εκλεκτόρων από τις συνεδριάσεις της γενικής μας συνέλευσης.



Θυμίζουμε πως στην τελευταία Γ.Σ. του Π.Φ.Σ., σεις ο ίδιος δηλώσατε πως οι πληρωμές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα γίνονται πλέον στο 100% και πως εντός του Αυγούστου θα έχουμε προσεγγίσει το δίμηνο.
Θυμίζουμε επίσης, πως ο πρώην πρόεδρος του Π.Φ.Σ., είχε ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία ( 3η φορά μετάθεση ημερομηνίας ) υποχρέωσης μας από την αμαρτωλή σύμβαση της Unisystems για αποζημίωση των ελεγκτών μας, την 30η Ιουνίου του 2013.

Θυμίζουμε επίσης, πως ακριβώς τέτοια εποχή πέρυσι, εξαγγέλθηκε επ’ αόριστον άρση πίστωσης στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και με τη δική σας ολόθερμη υποστήριξη, έχοντας αποζημιωθεί οι Διανεμητικοί Λογαριασμοί ήδη το 100% των συνταγών Μαΐου του 2012.

Σήμερα βαδίζουμε την 90η μέρα καθυστέρησης των οφειλομένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ελπίζουμε να πληρωθούμε ως το τέλος της εβδομάδος το 50% μόνο των συνταγών, ενώ εξακολουθούμε να έχουμε κρατήσεις από τη Unisystems.

Δεν θα υπεισέρθουμε περαιτέρω στις παρακινδυνευμένες αισιόδοξες ανακοινώσεις σας περί ρύθμισης προς όφελος μας των θεμάτων του ποσοστού κέρδους, των Φ.Υ.Κ. και των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., απλώς θα επισημάνουμε πως χωρίς να θέλουμε να κάνουμε τους μάντεις κακών, το να εξακολουθείς να καλλιεργείς στους συναδέλφους εφησυχασμό, ειδικά σε ζητήματα που παραμένουν υπό την κρίση της επερχόμενης τρόικας, το μόνο που μπορείς να προσδοκάς στην πιθανή διάψευση των ευχών σου, είναι η μεγαλύτερη απομάκρυνση των συναδέλφων από αυτό που ονομάζουμε συλλόγους και η πλήρης απαξίωση προσώπων και θεσμών. Αυτή η τακτική κύριε πρόεδρε, έπρεπε να έχει σταματήσει από χθες.

Επισημαίνουμε πως άλλη μία τέτοια γενική συνέλευση του ​Π.Φ.Σ., θα οδηγήσει οριστικά το θεσμό σε αυλαία.


Για τον Φ.Σ. Αχαΐας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ​​ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ