Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΠΕΡΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ ...

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας εκ του ασφαλούς να κάνει κοινωνική πολιτική στις πλάτες μας , αποφάσισε να ανακοινώσει την ... κατάργηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα αναλώσιμα σακχαρώδους διαβήτη .... τοποθετώντας ταυτοχρόνως στα ... μουλωχτά ως λιανική τιμή αποζημιώσεώς τους τα 25 ευρώ !!!

«Ξέχασε» μόνο να ανακοινώσει και τις νέες χονδρικές τιμές των υλ
ικών αυτών που υποτίθεται ότι οι εταιρίες θα χρησιμοποιούσαν για να εφοδιάζουν τα φαρμακεία μας... όταν η λιανική τιμή είναι 25 ευρώ...


Διότι για να χορηγούμε τα αναλώσιμα με 25 ευρώ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, θα πρέπει να τα αγοράζουμε στην χονδρική τιμή των 16 ευρώ συν ΦΠΑ 13%.


Στην ουσία η Κυβέρνηση κατάργησε την συμμετοχή των ασφαλισμένων εις βάρος των φαρμακοποιών!!!

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά οι κυβερνώντες αλωνίζουν χωρίς κανείς να μπορεί να αντιδράσει. Αυτό που ακούγεται από διάφορους ότι η διαφορά που προκύπτει από την τωρινή λιανική τιμή (π.χ. 33 στα strips) και την τιμή αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ που είναι 25 ευρώ θα μεταφέρεται στον ασφαλισμένο, δεν είναι πραγματοποιήσιμο. Είναι ένας ακόμα κανιβαλισμός από τους πολλούς που βλέπουμε τελευταία όπως π.χ. το ωράριο!!! Ο πελάτης θα προσπαθεί να βρεί το φαρμακείο ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ούτε ένα ευρώ , αφού η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!!!

Κατά τα άλλα οι ... εταιρίες καλά κρατούν τις χονδρικές τιμές των αναλωσίμων εκεί που θέλουν πάνω από τα 16 ευρώ , αφού τα κορόϊδα υπάρχουν ..... και συνεχίζουν τις αγορές τους με τις τιμές που οι ίδιες επιβάλουν !!!

Από την άλλη η Κυβέρνηση με τα ... παροπλισμένα παρακλάδια της επιβάλλει τις λιανικές τιμές στον τελευταίο κρίκο της υγειονομικής αλυσίδας που είναι τα φαρμακεία, αδιαφορώντας για την «εισφορά» των προηγούμενων κρίκων ! Ούτε καν «σκέφθηκε» να δόσει παράταση εφαρμογής ώστε να εξαντληθούν τα αποθέματα...

Ενημερωτικά σας ενημερώνουμε πάντως ότι η Lilly χρεώνει τα strips της 16 ευρώ ... Ισως και κάποιες άλλες εταιρείες ...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ